Cartea "Spare" a prinţului Harry este în prezent numărul 1 în topurile de vânzări pe Amazon din Marea Britanie şi printre cele mai bune titluri la precomandă pentru retailerii de pe stradă, înainte de lansarea oficială de marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Spare", prima carte de memorii a ducelui de Sussex, a fost întotdeauna de aşteptat să fie o mare lansare, dar publicitatea recentă în jurul cărţii – inclusiv dezvăluiri că Harry şi fratele său, prinţul William, s-au bătut, că fraţii i-au cerut tatălui lor să nu se căsătorească cu Camilla, şi că Harry a luat cocaină - a înregistrat un interes crescut.

În interviul difuzat duminică de ITV  prinţul Harry şi-a apărat cartea. El a spus că „nivelul de informaţii scurse de la alţi membri ai familiei înseamnă că, în mintea mea, ei au scris nenumărate cărţi, cu siguranţă milioane de cuvinte au fost dedicate încercării de a-mi distruge soţia şi pe mine până în punctul în care am avut să părăsesc ţara mea”.

Marii comercianţi cu amănuntul, inclusiv Amazon şi Waterstones, au oferit cartea pentru 14 lire sterline - jumătate din preţul recomandat de retail de 28 lire sterline - de când a intrat în pre-vânzare.

"Spare" a fost constant în lista celor mai vândute cărţi Amazon de când a fost anunţată publicarea ei anul trecut. În prezent, ocupă locul 1 în topul general al celor mai vândute.

De asemenea, s-a vândut bine la Waterstones, unde John Cotterill, managerul categoriei non-ficţiune, a declarat că este „unul dintre cele mai bune titluri de precomandă din ultimul deceniu pentru Waterstones”.

„Ne aşteptăm ca interesul ridicat al clienţilor să fie susţinut şi după publicare, totul indicând că "Spare" este una dintre cele mai vândute în 2023”, a adăugat Cotterill.

La librăriile independente însă, cererea a fost destul de scăzută, iar ştirile dinaintea publicării ar fi putut duce la un interes mai mic, a spus un vânzător de cărţi.

Hazel Broadfoot de la Village Books din Dulwich a spus că a avut o „mână” de precomenzi pentru "Spare", deşi nu este piaţa de bază pentru magazin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.