Producătorul elveţian de ciment Holcim anunţă marţi achiziţionarea întreprinderii italiene Nicem, specializată în carbonat de calciu natural, însă fără să dezvăluie valoarea tranzacţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin cumpărarea acestei întreprinderi, situată în apropiere de Bargamo, în nordul Italiei, grupul eleveţian îşi consolidează poziţia în materiale cu o amprentă a carbonului redusă, anunţă el într-un comunicat.

Grupul elveţian, înfiinţat în urma fuziunii în 2015 cu grupul francez Lafarge, şi-a multiplicat achiziţiile, începând din 2021, când a cumpărat compania americană Firestone Building Products de la grupul japonez Bridgestone cu suma de 3,4 miliarde de dolari.

În urma acestei achiziţii, Holcim a înfiinţat o nouă divizie, în cadrul căreia şi-a multiplicat achiziţiile mici, ţintite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.