Armata chineză anunţă că a efectuat duminică, a doua oară în mai puţin de o lună, exerciţii de luptă în jurul Taiwanului - axate pe atacuri terestre şi asalturi maritime -, iar insula a anunţat că a detectat peste 50 de avioane chinezeşti, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste manevre, precizează armata într-un scurt comunicat, au avut scopul să testeze capacităţi de luptă comună şi ”să contracareze în mod hotărât acţiunile provocatoare ale puterilor externe şi forţelor separatiste în favoarea independenţei din Taiwan”.

Ministerul taiwanez al Apărării a anunţat că 57 de avioane şi patru nave chinezeşti au operat în jurul Taiwanului în ultimele 24 de ore.

În total, 28 dintre aceste aeronave au pătrus în zona de apărare aeriană a Tiwanului, acuză ministerul taiwanez.

Beijingul consideră Taiwanul ca parte a teritoriului chinez şi nu exclude să recurgă la forţă pentru a-l readuce sub tutela sa.

Taipeiul a anunţat la sfârşitul lui decembrie că 43 de aeronave chinezeşti au traversat linia mediană a Strâmtorii Taiwan, o incursiune fără precedent, pe fondul unei intensificări a manevrelor militare chineze de trei ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.