Editura Nemira pregăteşte în 2023 noutăţi, continuări de serii, romane premiate, dar şi câteva reeditări. Titluri de ficţiune, non-ficţiune, biografii, eseuri, cărţi ilustrate şi manga în limba română vor fi lansate până la sfârşitul anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armada

În imprintul ARMADA, cititorii vor putea citi un thriller liric de Stacey Willingham - „A flicker in the dark”, un debut impresionant, convingător până la ultima pagină.

Silvia Moreno-Garcia, autoarea bestsellerului „Mexican Gothic”, revine cu un roman istoric, „Fiica doctorului Moreau”, ce reinterpretează romanul clasic al lui H.G. Wells, „Insula doctorului Moreau”.

Vor fi editate „Vânătorii Dunei” şi „Viermii de nisip ai Dunei” de Brian Herbert şi Kevin J Anderson. Cele două volume reunesc marile poveşti şi personajele îndrăgite din universul Dune al lui Frank Herbert. Bazate direct pe schiţa finală a lui Frank Herbert, care a stat ascunsă într-o cutie de valori timp de un deceniu, aceste două volume vor răspunde, în sfârşit, la întrebările pe care fanii Dune le-au dezbătut timp de două decenii.

În Armada, vor fi publicate SF-uri, fantasy sau romane horror, precum: „Eversion”, de Alastair Reynolds, „The Searcher”, de Tana French, „Interviu cu un vampir”,  de Anne Rice şi „The Core”, de Peter V. Brett.
De la autoarea bestsellerului „Sanatoriul”, Sarah Pearson, apare un nou thriller, „The Retreat”, plin de suspans, mister şi intensitate.

Va fi reeditată „trilogia Marte”, de Kim Stanley Robinson, o călătorie fascinantă prin infinitul spaţiului şi „Ghidul autostopistului galactic” de Douglas Adams, precum şi Trilogia Farseer, de Robin Hobb: „Ucenicul asasinului”, „Asasinul regal” şi „Răzbunarea asasinului”.

Orion

Pentru iubitorii de nonficţiune editura pregăteşte în 2023 surprize de neratat. „Rezervă”, volumul de memorii al Prinţului Harry, este o carte de o onestitate necruţătoare, plină de dezvăluiri, revelaţii şi lecţii de viaţă cu greu învăţate despre eterna putere a iubirii de a învinge suferinţa – va apărea în România concomitent cu lansarea internaţională, pe 10 ianuarie.
Deopotrivă sincer, captivant şi mobilizator, „Nimic nu e imposibil”, volumul de memorii scris de alpinistul Nimsdai Purja, dezvăluie ce trebuie să faci pentru a-ţi depăşi limitele, fiind o sursă de inspiraţie pentru cei care îşi fixează ţeluri greu de atins.

„Biblia. O biografie” de Karen Armstrong reprezintă o relatare fundamentală despre concepţia celei mai puternice cărţi din istorie. Armstrong analizează situaţia socială şi politică în care istoria orală s-a transformat în scripturi scrise, modul în care această scriptură omniprezentă a fost adunată într-o singură lucrare, procesul prin care a fost acceptată ca text sacru al creştinismului şi modul în care interpretarea sa s-a schimbat de-a lungul timpului.
De la Katherine May , autoarea bestsellerului „Iernile sufletului” vine o carte impresionantă: „Încântare. Regăsirea miraculosului într-o epocă anxioasă”  - o invitaţie de a redescoperi sentimentele de uimire şi magie.
„101 eseuri care îţi vor schimba modul de gândire” de Brianna Wiest este un bestseller global, o colecţie a celor mai importante lucrări ale autoarei. Cartea oferă perspective complexe asupra modului în care ar trebui să-ţi tratezi viaţa şi pe ceilalţi.

„The daughter of Auschwitz” de Tova Friedman & Malcolm Brabant, bestseller New York Times, este un memoir puternic al uneia dintre cele mai tinere supravieţuitoare din Auschwitz, care urmăreşte copilăria ei în timpul Holocaustului şi modul prin care a supravieţuit unui şir de experienţe aproape de moarte într-un ghetou evreiesc, un lagăr de muncă nazist şi Auschwitz.
De la autoarea romanului „U de la Uliu”, Helen MacDonald, va fi publicat „Zbor la asfinţit” – o serie de eseuri despre observaţie, fascinaţie, timp, memorie, iubire, pierdere şi despre cum percepem lumea din jurul nostru.

Damen Tango

Colecţia de romance & historical fiction Damen Tango va include „Viaţa complicată a lui Oona Lockhart”, de Margarita Montimore. Surprinzător, magic şi emoţionant, debutul Margaritei Montimore este o plimbare înălţătoare printr-o lume în continuă schimbare, care ne arată ce înseamnă să trăieşti cu adevărat.

„Casa de pe Riviera” de Natasha Lester este un roman luxuriant şi captivant despre încercarea unei femei de a împiedica naziştii să fure artă nepreţuită în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Damen Tango vă aduce titluri precum „It happened one summer” şi „Hook, line and sinker”  - bestseller New York Times & USA Today, de Tessa Bailey, „One night on the island”  de Josie Silver, autoarea bestsellerului „O zi de decembrie” şi „The friend zone” de Abby Jimenez, o comedie romantică apreciată la nivel internaţional.

Babel

În colecţia de literatură străină Babel vor fi numeroase noutăţi mult îndrăgite şi premiate, precum: „Corabia îngropată” de John Preston, o poveste superbă despre iubire şi pierdere, „Pandora” de Susan Stokes-Chapman şi „The Lincoln Highway” de Amor Towles,  bestseller NY Times, cu peste 1 milion de exemplare vândute în lume. 

Amplasat în Riviera italiană uluitor de frumoasă, romanul „Hotel Portofino” de J. P. O’Connell prezintă o poveste despre trezirea personală într-un moment de răsturnări globale, care vorbeşte despre influenţa eliberatoare a culturii, climei şi bucătăriei încântătoare ale Italiei, la începutul anilor ‘20.

Yorick

În colecţia Yorick de arte ale spectacolului vor apărea cărţi despre artişti care au schimbat lumea şi domeniul lor artistic, iar în 2023 îi veţi descoperi pe The Beatles, Anthony Hopkins şi pe Ernest Hemingway prin trei titluri captivante.
„Beatles. O istorie”, de Craig Brown, a fost desemnată cartea anului de Times, Telegraph şi Sunday Times. De la autorul premiat al cărţii „Ma’am Darling: 99 Glimpses of Princess Margaret” va fi publicată o biografie fascinantă, hilară şi caleidoscopică despre legendara trupă The Beatles.

„Dragă tată” reprezintă o privire intimă şi iluminatoare asupra lui Ernest Hemingway ca tată, dezvăluită printr-o selecţie de scrisori pe care el şi fiul său, Patrick, le-au schimbat pe parcursul a douăzeci de ani.

„Anthony Hopkins. O viaţă”, de Quentin Falk prezintă ascensiunea actorului de origine galeză, de la începutul carierei sale în teatru şi film până la statutul său actual de superstar câştigătoare a premiului Oscar.

O reeditare mult-aşteptată a fanilor Yorick este „Sculptând în timp”, de Andrei Tarkovski. Căutând răspunsuri la întrebări despre film şi artă în general, despre creator şi public, despre valori şi nonvalori, unul dintre cei mai importanţi cineaşti din secolul XX priveşte adânc în sine şi spre lumea din jur.

Young Adult

În cadrul colecţiei Young Adult, va fi publicată „French kissing in New York”, de Anne-Sophie Jouhanneau, o poveste de dragoste fermecătoare, plină de energie, despre o fată care abia aşteaptă să facă parte din scena restaurantelor din Manhattan - şi să-l găsească pe băiatul de care s-a îndrăgostit vara trecută. Perfect pentru fanii serialului „Emily la Paris”.

n’autor

La n’autor, 2023 va fi anul când vor fi marcaţi, cu multe surprize, 5 ani de la lansarea colecţiei. Primele două titluri ale anului viitor sunt: „Pe cine iubeşti mai mult?”, respectiv „Ai uitat să râzi”.

„Pe cine iubeşti mai mult?” este debutul literar mult-aşteptat al traducătoarei Mihaela Buruiană, un volum de proză scurtă compozită, care pendulează între copilărie şi maturitate, între tipuri de dragoste, între urban şi rural, cu figuri feminine în prim-plan.

„Ai uitat să râzi” a fost publicat iniţial în 2016 la Nemira şi a fost un adevărat succes al scriitorului Bogdan Munteanu, a cărui cea mai recentă carte este romanul „Stai jos sau cazi”. Acum va apărea în n’autor într-o ediţie nouă, revăzută şi adăugită cu cinci povestiri. 

NEZUMI

NEZUMI by Nemira, primul imprint de manga în limba română, pregăteşte trei noi apariţii: "Dokoboko no Waltz", "Shino can't say her name" şi "Pino".

Nemi

La Nemi vor fi editate: o nouă carte din seria „Tina balerina”, dar şi „Dar motan sărbătoreşte” de Cristina Andone din seria „Dar motan”.
Din seria „Poveşti din pădurea muzicală” de Cristina Andone va apărea o nouă carte: „Strauss şi dansul rozelor de mai”. Iar Adrian Şonka va reedita „Ghidul micului astronom prin univers”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.