O clădire de mari dimensiuni ridicată în apropierea ştrandului din municipiul Râmnicu Vâlcea, în cadrul unui proiect european, dar abandonată de mai mulţi ani, a fost concesionată unei firme private care va amenaja acolo o zonă de agrement. Firma respectivă va plăti o redevenţă de 16.000 de euro anual administraţiei locale şi se obligă să investească în clădire două milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Derulată în temeiul HCL nr. 331/20022, licitaţia deschisă pentru concesionarea pe o perioadă de 49 de ani a clădirii şi terenului aferent de lângă Ştrandul Ostroveni a desemnat drept câştigătoare, prin raportul procedurii semnat astăzi, firma Xavitel SRL din Râmnicu Vâlcea; la licitaţie s-au prezentat două societăţi comerciale, ambele din oraş. Faţă de preţul de pornire reprezentat de o redevenţă anuală plătibilă Municipiului în valoare de de 15.512 euro şi obligativitatea unei investiţii de 1,5 milioane de euro, adjudecarea s-a făcut la o redevenţă de 16.000 euro/an şi un angajament de investire a peste 2 milioane de euro în reabilitarea acestei structuri şi transformarea ei într-un Centru multifuncţional de relaxare şi de agrement care să completeze armonios zona de agrement din sudul Râmnicului”, a anunţat, joi, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, printr-un comunicat de presă. Conform sursei citate, în cazul în care procedura nu va fi contestată, în cursul lunii ianuarie a anului viitor va fi semnat contractul de concesiune. Din momentul semnării contractului, firma desemnată câştigătoare va avea la dispoziţie un an pentru obţinerea autorizaţiei de construire şi încă 3 ani pentru executarea lucrărilor. Terenul care va fi concesionat are o suprafaţă de 7583 de metri pătraţi şi este situat în zona ştrandului Ostroveni din Râmnicu Vâlcea. Pe acesta a fost ridicată o construcţie tip monobloc în care trebuia amenajat un bazin de înot, în cadrul unui proiect din fonduri europene, în care s-au investit aproape 11 milioane de lei. Construcţia clădirii cu o suprafaţă de peste 2800 de metri pătraţi a demarat în cadrul unui proiect european derulat prin Programul Operaţional Regional, proiect care însă nu a fost finalizat. „Pe parcursul derulării lucrărilor, în urma constatării nerespectării obligaţiilor contractuale, Primăria municipiului a luat decizia rezilierii contractului de execuţie a lucrărilor, începând cu data 22.06.2017. Urmare a rezilierii contractului de execuţie a lucrărilor a fost efectuat recepţia lucrărilor efectiv executate în cadrul acestuia. Conform procesului verbal (...) privind stadiul lucrărilor executate, valoarea lucrărilor executate este de 10.809.478,47 lei inclusiv TVA. Având în vedere că din bugetul local nu au putut fi asigurate sumele necesare pentru continuarea proiectului, prin Hotărârea Consiliului local 213/20.06.2022 s-a aprobat schimbarea funcţiunii obiectivului (...) în sală de sport”, se arată într-o hotărâre a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.