Joe Biden, care urmează să anunţe în curând dacă va candida sau nu la al doilea mandat la Casa Albă în 2024, îşi exprimă speranţa ca America să ”ia un nou start” şi să se debaraseze de ”otrava care a infectat viaţa politică şi ne-a ridicat pe unii împotriva altora”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sper că ne vom acorda câteva momente pentru a reflecta în tăcere, pentru a găsi acest calm care se află în inima Crăciunului şi pentru a ne privi cu adevărat unii pe alţii, nu ca democraţi şi republicani (...), ci ca americani, fiinţe umane sensibile, care se tratează cu respect şi demnitate”, a declarat şeful statului american joi, prezentându-şi urările de sfârşit de an de la Casa Albă, decorată de Crăciun.

”Ceea ce ne uneşte este mult mai puternic decât ceea ce ne desparte”, a declarat democratul în vârsră de 80 de ani, care a evocat îndelung, la începutul mandatului, această nevoie de reconciliere, după convulsiile preşedinţiei republicanului Donald Trump.

Joe Biden şi-a schimbnat un pic tonul în ultimele luni, într-un mesaj mai agresiv împotriva opoziţiei republicane.

Însă în apropierea Crăciunului şi după ce a regăsit un impuls politic, acest catolic fervent a revenit, în scurta sa alocuţiune de Crăciun, la un registru care-i este familiar - al empatiei şi relaxării.

”Nu putem şti niciodată cu adevărat prin ce tre ceilalţi, ce se întâmplă în vieţile lor”, a declarat el, îndemnându-şi concetăţenii ”să răspândească un pic de bunătate” în jurul lor.

Joe Biden, care şi-a pierdut în urmă cu 50 de ani prima soţie şi pe fiica lor, doar un bebeluş, într-un accident, cu puţin înainte de Crăciun, a subliniat că sărbătorile de la sfârşitul anului ar putea să fie o perioadă ”de mare durere şi de singurătate teribilă”.

Preşedintele american, revigorat de mai multe succese legislative şi diplomatice, relansat un pic de un rezultat mai bun al democraţilor decât cel prevăzut în alegerile de la jumătate de mandat, urmează să anunţe, în următoarele săptămâni, dacă va candida în 2024 să rămână în fotoliul de la Casa Albă.

El a anunţat că doscuţiile pe care le va purta în familie de sărbători vor juca un rol primordial în decizia sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.