Efectele schimbarilor climatice sunt din ce in ce mai evidente, avand consecinte majore asupra ecosistemelor, economiei si sanatatii oamenilor. Amploarea acestora in viitor depinde foarte mult de eficienta implementarii strategiilor si politicilor potrivite. Eforturile in vederea asigurarii unui viitor mai bun si a unei vieti sanatoase trebuie depuse atat de companii, cat si de fiecare individ in parte. Orice pas in aceasta directie este important pentru viitorul planetei. Folosirea cu intelepciune a gazelor naturale si a carburantilor, reutilizarea si reciclarea ambalajelor, reducerea cantitatii de deseuri sunt doar cateva dintre lucrurile care contribuie la crearea unui climat optim de dezvoltare pentru generatiile viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schimbarile climatice - o amenintare la adresa bunastarii oamenilor si a sanatatii planetei

Schimbarile climatice afecteaza sanatatea oamenilor prin cresterea numarului de fenomene meteorologice extreme. Prin urmare, daca nu se iau masuri pentru atenuarea acestora, consecintele vor fi mult mai mari si vor afecta generatiile viitoare si starea lor de bine. Fara actiuni imediate din partea tuturor tarilor, indivizilor si companiilor, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera, bunastarea si sanatatea vor fi compromise. 

Activitatile oamenilor, cum ar fi arderea combustibililor fosili, utilizarea nesustenabila a resurselor naturale si gestionarea necorespunzatoare a deseurilor, au provocat o criza climatica prin efectul gazelor cu efect de sera. De aceea, s-a impus necesitatea limitarii efectelor negative pe care omenirea le are asupra planetei, prin introducerea unor politici de mediu mai stricte, mai ales in ceea ce priveste agentii economici. Pentru anumite industrii este necesara si o autorizatie de mediu, care are ca scop evitarea deteriorarii acestuia in urma activitatilor intrerprinse. In acest demers, exista posibilitatea ca antreprenorii sa intampine anumite dificultati, mai ales din cauza legislatiei complexe si greu de interpretat. Experienta unui consultant de mediu devine un real ajutor in procesul birocratic, oferind indrumarea necesara si conformarea cu normele in vigoare.

Pentru a identifica rapid toate obligatiile de mediu si pentru a contribui la limitarea efectelor nefaste ale activitatii desfasurate asupra acestuia, Stratos.ro are o intreaga echipa de specialisti, cu o vasta experienta in domeniu, asa cum este si Horatiu Butelanc.

Horatiu este director al Departamentului Tehnic din cadrul Stratos Management, dar lucreaza de mai bine de 15 ani in activitatile de protejare a mediului. Astfel, a devenit un profesionist de dedicat, cu o vasta experienta in domenii precum petrol si gaz, audit de mediu, industria chimica, ISO14001 sau in implementarea si optimizarea proceselor de gestionare a deseurilor. Datorita calitatilor sale, Horatiu ofera solutii adecvate si adaptate nevoilor clientilor, prin crearea unor strategii eficiente pentru un business durabil si responsabil, care isi arata grija fata de generatiile urmatoare.

Asadar, interesul pentru mediu trebuie sa reprezinte o preocupare continua, in speranta ca schimbarile climatice nu vor fi o amenintare la adresa bunastarii oamenilor si a sanatatii planetei. Actiunile intreprinse acum si modul in care vor fi abordate riscurile climatice vor determina posibilitatea ca oamenii sa se bucure in continuare de un mediu de crestere si dezvoltare optim.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.