Primarul Sectorului 1, Clotolde Armand anunţă, vineri, că a semnat contractul pentru construirea unui nou corp de clădire şi a unei săli de sport pentru elevii de la Şcoala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu”. Construcţia va avea subsol, demisol, mezanin, parter şi două etaje, o suprafaţă totală construită de 5.462 mp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi prinde contur un proiect la care ţin foarte mult şi la care am lucrat împreună cu colegii din Primărie timp de mai multe luni: construirea unui nou corp de clădire şi a unei săli de sport pentru elevii de la Şcoala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu”. Pentru că, în prezent, această şcoala nu dispune de suficiente spaţii de învăţământ, de cabinet medical propriu, de niciun laborator funcţional sau de bibliotecă, am decis extinderea acesteia pe un teren ce aparţinea Administraţiei Domeniului Public Sector 1 (din Bd. Ion Mihalache nr. 28)”, spune primarul Sectorului 1 pe Facebook. 
 
Clotilde Armand anunţă că a semnat astăzi ( vineri, nr) contractul pentru construirea unui corp nou care va avea subsol, demisol, mezanin, parter şi două etaje, vorbim în total de o suprafaţă totală construită de 5.462 mp.
 
”Vom avea 27 de săli de clasă şi laboratoare, un loc în care vor învăţa simultan 650 de elevi, cancelarie, sală de sport, spaţii tehnice, grupuri sanitare, tot ce este necesar pentru o şcoală modernă. Staţionarea autovehiculelor se va realiza în parcarea publică din dreptul Parcului Kiseleff şi tot în cadrul parcării se va proiecta o zonă de „drop-off” pentru elevi. Spaţiile libere vizibile din circulaţiile publice precum şi din grădina publică vor fi tratate ca grădini de faţadă şi va fi asigurată o suprafaţă de 30% spaţiu verde plantat. Terasele acoperişurilor construcţiilor vor fi, de asemenea, plantate. Ne preocupă educaţia copiilor noştri şi vrem să le oferim o infrastructură de calitate pentru un act educaţional la cele mai înalte standarde europene”, spune primarul. 
 
Clotilkde Armand precizează că de multă vreme Sectorul 1 se confruntă cu un deficit de spaţii de învăţare. ”Când am preluat mandatul, copiii învăţau în două sau chiar trei schimburi. Am eliminat învăţatul în trei schimburi şi am gândit mai multe proiecte pentru creşterea infrastructurii şcolare. Asta în timp de fosta conducere a Administraţiei Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice este la DNA şi dă explicaţii pentru tunurile financiare -achiziţii supraevaluate de tablete, nebulizatoare şi termoscanere- pe care le-a girat în timpul fostei administraţii locale. Este timpul ca, în Sectorul 1, să gândim la nivel macro şi să implementăm astfel de investiţii de anvergură”, mai spune edilul de la Sectorul 1. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.