Senatorul USR Marius Bodea susţine, în urma descinderilor repetate ale procurorilor DNA la Primăria Iaşi, că edilul Mihai Chirica nu mai poate rămâne primar, acuzându-l că distruge documente şi că pasează vinovăţia către angajaţii din subordine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea a scris, marţi seară, pe Facebook că "Mihai Chirica nu mai are ce să caute în Primărie". 

"Individul era incompatibil cu funcţia de primar încă de când a fost trimis de două ori în judecată! Dar acum, prin practici de mafiot – distrugerea documentelor originale, pasarea vinovăţiei spre angajaţi – Mihai Chirica a depăşit de mult faza unei incompatibilităţi care ar fi trebuit să-i aducă suspendarea din funcţie. A intrat în categoria celor care blochează intenţionat anchetele procurorilor, unde consecinţele sunt, în mod normal, în planul libertăţii", a precizat senatorul USR, Marius Bodea. 

Parlamentarul USR consideră că "personajul (Mihai Chirica - n.r.) nu este doar un penal, este şi un cinic crunt, care speră să scape de închisoare dacă distruge originalele unor acte ilegale pe care le-a semnat şi prin manevre diversioniste, prin care aruncă în foc angajaţi ai instituţiei doar ca să scape el". 

"A venit decontul. Personajul e atât de adânc băgat în mizeria ilegalităţilor imobiliare încât este doar o chestiune de timp până când va ajunge în spatele gratiilor. La cum a condus Primăria, finalul politic al acestui personaj toxic nu putea fi altul", a mai scris senatorul Marius Bodea. 

Procurorii DNA au solicitat luni de la angajaţii Primăriei Iaşi o serie de documente suport care vizează eliberarea unor documente de urbanism emise în perioada 2015 - 2020, a anunţat municipalitatea, precizând că acţiunea are loc în urma unor plângeri făcute de conducerea primăriei în privinţa modalităţii de eliberare a unor documente de urbanism. 

Tot luni, DNA a transmis că desfăşoară percheziţii la trei adrese din Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sedii de firmă într-un dosar vizând infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2018 - 2020, în legătură cu eliberarea unor documente privind autorizarea construcţiei, edificarea, tranzacţionarea şi intabularea unui imobil din municipiu. 

Surse apropiate anchetei au precizat pentru presa locală că actele vizate de procurori se referă la proiectul companiei Vixen SRL, în cadrul căruia în locul a două case, în zona Moara de Vânt a fost construit un bloc cu 18 apartamente. 

Ziarul de Iaşi a scris marţi că proiectul Vixen a fost demarat în 2015, prin obţinerea unei autorizaţii vizând împrejmuirea unui teren din Moara de Vânt şi construirea acolo a două locuinţe individuale. În decembrie 2019, inspectorii municipalităţii au propus admiterea recepţiei lucrărilor, după un control efectuat la faţa locului. În februarie 2020 a fost emis şi certificatul de atestare a edificării celor două locuinţe. 

Jurnaliştii susţin că de fapt inspectorii Primăriei au omis că în realitate acolo se construise un bloc. 

La începutul acestui an, procurorii DNA şi DIICOT au început să se intereseze de acest caz, astfel că Primăria şi-a dat seama că lucrarea deja finalizată încălcase condiţiile de autorizare, mai scrie Ziarul de Iaşi. Primăria a cerut Tribunalului constatarea nulităţii absolute a propriului certificat de atestare. 

Acţiunea a fost respinsă ca tardivă, întrucât blocul era deja intabulat, iar termenul legal de un an pentru atacarea actului emis fusese depăşit de mult. În octombrie, Curtea de Apel a respins definitiv şi recursul Primăriei. 

În cursul zilei de luni, după percheziţii, procurorii DNA nu au dispus reţinerea niciunei persoane şi nici nu au chemat pe cineva la audieri. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.