Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, consideră că decizia privind neaderarea României la Spaţiul Schengen este un gest “profund nedrept” pentru ţara noastră, precizând că la mijloc nu este o decizie luată pe argumente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marcel Boloş a fost întrebat, joi, la finalul şedinţei de Guvern, ce părere are despre faptul că România nu a intrat în Spaţiul Schengen. 
 
”Un gest profund nedrept pentru România. Guvernul României a depus toate diligenţele necesare şi a făcut toate eforturile posibile şi imposibile pentru ca acest lucru să aibă loc. În cursul lunii octombrie şi noiembrie cele două misiuni pe care le-au avut experţii care se pricep la verificarea condiţiilor tehnice privind securitatea graniţelor au confirmat, dacă mai era necesar, încă o dată că suntem pregătiţi şi am avut aprecieri foarte bune din acest punct de vedere. Este limpede că la mijloc nu este o decizie luată pe argumente care ţin de o fundamentare, poate chiar profesionistă, deci experţii tehnici sunt cei care validează din punct de vedere al expertizei tehnice acest lucru şi totuşi, gestul acesta este profund nedrept, atât din perspectiva îndeplinirii condiţiilor tehnice a misiunii pe care a avut o Guvernul României, şi ştiu bine ce spun, şi a modului în care, în mod responsabil, atât domnul prim-ministru, cât şi domnul ministru de Interne şi-au făcut datoria faţă de ţară. Vă spun cu toată responsabilitatea acest lucru. Şi totuşi, decizia aceasta a fost luată în condiţii în care nu prea le putem explica”, a transmis Marcel Boloş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.