Kremlinul denunţă joi ”rusofobia” şi ”orbirea” revistei americane Time, care l-a desemnat drept personalitatea anului 2022 pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi a adus un omagiu ”spiritului ucrainean” împotriva războiului rus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Observăm că linia editorială a acestei publicaţii nu iese din curentul dominant în toată Europa, care are un caracter de orbire absolută, antirusă şi furios rusofobă”, declară presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Revista Time a apreciat că Volodimir Zelenski a ”galvanizat lumnea într-un fel nemaivăzut de decenii” şi a evocat o alegere în acest an care ”nu a fost niciodată atât de clară”.

Volodimir Zelenski - criticat înainte de ofensiva Kremlinului, la sfârşitul lui februarie, din cauză că nu a realizat reformele pe care le-a promis în Ucraina - a dobândit o cu totul altă statură odată cu războiul rus, unind populaţia şi trupele ucrainene prin mesaje video şi deplsări pe teren.

El a obţinut sprijinul crucial al Occidentului, cu ajutorul a numeroase discursuri pe care le-a susţinut de la distanţă, online,. întâlniri şi discuţii la telefon cvasi-cotidiene.

Oficialii ruşi îl prezintă - invers - ca fiind capul unei clici ”naziste” sau ”de drogaţi” şi îi denunţă refuzul de a negocia cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Dmitri Peskov a subliniat joi că Războiul rus în Ucraina se poate termina ”mâine (dacă Zelenski) vrea”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.