Preşedintele interimar al Senatului, senatorul PNL Alina Gorghiu, şi preşedintele comisiei pentru cultură şi media, senatorul PNL Viorel Badea, l-au desemnat pe senatorul PNL Vlad Mircea Pufu să fie coordonator al grupului de lucru ce se va ocupa de elaborarea noii legi a audiovizualului. Lucrul la noua lege va porni din sesiunea parlamentară care va începe în februarie 2023, anunţă PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PNL precizează că, deşi legea a intrat în vigoare de curând, Colegiul Legislativ a făcut observaţii în privinţa multor articole, care devin aproape inaplicabile.

”Din 1996, când a fost elaborată legea, şi până acum, s-au făcut numeroase amendamente, astfel că în acest moment actul normativ are nevoie de corecţii pe fond”, spun liberalii.

“Se impune o rescriere în totalitate a Legii audiovizualului la recomandarea Consiliului Legislativ. Este nevoie de o actualizare, astfel încât să rezulte o lege modernă, adaptată perioadei pe care o traversează media audiovizuală. O lege deplin armonizată şi cu noua directivă pe care Uniunea Europeană o recomandă în legătură cu un act normativ privind libertatea mass-media”, a declarat senatorul PNL Vlad Pufu.

Senatorul Vlad Pufu este şi secretarul comisiei pentru afaceri europene a Senatului României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.