Reprezentanţii AUR au transmis că „ordonanţa care introduce taxa pe soare este un nou tun marca Virgil Popescu” şi că este „uluitor tupeul cu care ministrul Energiei dă românilor asigurări că nimeni, niciodată, nu va plăti taxe pentru energia solară, în acelaşi discurs în care enumeră situaţiile în care statul se angajează să îi taxeze”. Prin urmare, AUR cere retragerea imediată a acestei ordonanţe de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În plină criză a facturilor la energie, ministrul Virgil Popescu vrea să lovească şi în românii care produc energie verde. Şi asta, după un an catastrofal în care, sub motivul protejării mediului înconjurător, ministrul Popescu a devastat sistemul de producţie a energiei electrice în România. Concret, Ordonanţa aprobată chiar înainte de minivacanţa de 1 decembrie prevede posibilitatea instituirii unei taxe pentru prosumatori în anumite condiţii, printre care: dacă puterea instalată în capacităţile de producţie ale prosumatorilor va depăşi la nivel naţional 8% din puterea totală instalată în România, sau dacă unul dintre producătorii de energie solară deţine o instalaţie cu o capacitate mai mare de 30 de KW”, arată comunicatul de presă al partidului AUR.

Astfel, potrivit sursei citate, AUR avertizează partidele din coaliţia de guvernare că orice complicitate cu deciziile ministrului Virgil Popescu este un act de trădare a intereselor României.

„Câtă vreme mai este posibil, taxa pe razele de soare trebuie retrasă, iar românii care au făcut eforturi mari pentru a produce energie verde trebuie recompensaţi, nu pedepsiţi”, conchide sursa menţionată.

Liderul AUR George Simion a apărut, luni, în sala de conferinţe din Ministerul Energiei, unde ministrul Virgil Popescu urma să dea explicaţii privind scandalul legat de taxarea prosumatorilor. Evenimentul s-a amânat, iar liderul AUR l-a acuzat pe Virgil Popescu că a fugit.

Ministrul Virgil Popescu a declarat luni, după scandalul făcut de liderul AUR la conferinţa anunţată la sediul ministerului, că George Simion „nu este decât o trompetă a ruşilor, a lui Putin, care acţionează împotriva statului român” şi a amintit că începând de astăzi nu se mai importă ţiţei rusesc în toate statele membre UE iar ţiţeiul rusesc în statele G7, în Australia, unde mai sunt derogări nu va putea fi vândut decât cu un preţ maxim de 60 de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.