Bilanţul atacului armat de vineri, în două şcoli din statul Espirito Santo, în sud-estul Braziliei, a crescut la patru morţi, în urma decesului unei profesoare, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bilanţ anterior anunţa trei morţi - inclusiv o fată în vârstă de 12 ani.

Alte 11 persoane au fost rănite - inclusiv trei profesori şi un elev care se aflau atunci în stare gravă.

”Din nefericire, tragedia de la Aracruz nu s-a terminat încă. Cu mare durere, confirmăm decesul încă unei victime, profesoara Flavia Amboss Merçon", a anunţat sâmbătă, într-o postare pe Twitter, guvernatorul statului Espirito Santo, fără să facă precizări cu privire la răniţi.

Acest atac armat a avut loc la Aracruz, un oraş cu 100.000 de locuitori, situat la aproximativ 600 de kilometri nord-est de Rio de Janeiro.

Cu faţa acoperită şi cu o svastică pe haine de camuflaj, atacatorul a intrat în Şcoala Primo Bitti, o şcoală primară şi secundară publică, de unde a plecat în iunie, potrivit anchetatorilor.

După ce a intrat pe poarta din spatele şcolii, el s-a dus în cancelarie şi a deschis focul asupra mai multor cadre, omorând două persoane şi rănind alte nouă, au anunţat vineri autorităţile.

El s-a dus apoi la Centrul de Educaţie Praia de Coqueiral, în apropiere o şcoală privată, în care ucis fata.

”Fiica mea a fost mereu lumină şi iubire. Mi-am pierdut fiica din cauza urii”, a declarat la postul Globonews mama elevei ucise, Thais Sagrillo.

Cele două arme folosite de către atacator aparţin tatălui acestuia - un poliţist -, iar una dintre ele era arma de serviciu a acestuia, au precizat autorităţile, care depun eforturi să afle dacă tânărul avea legături cu grupări extremiste.

El a fost arestat acasă, la câteva ore după fapte, iar cu cooperarea părinţilor săi, s-a predat fără să opună rezistenţă.

Tânărul, care urmează să fie inculpat cu privire la omucidere şi tentativă  de crimă, a fost transferat într-un centru de detenţie pentru adolescenţi, a anunţat poliţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.