Warren Buffett a donat acţiuni Berkshire Hathaway de peste 750 de milioane de dolari, în ajunul Zilei Recunoştinţei, unor patru fundaţii care au legătură cu familia sa, iar legendarul investitor a spus că momentul nu a fost o coincidenţă, deoarece acesta este modul lui de a le mulţumi copiilor săi pentru munca lor caritabilă, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am o mândrie personală pentru felul în care au ieşit copiii mei. Mă simt bine pentru că ei ştiu că mă simt bine cu ei. Aceasta este susţinerea supremă a copiilor mei şi este afirmaţia supremă că copiii mei nu vor să fie bogaţi dinastic”, spus Buffett.

 Investitorul în vârstă de 92 de ani a donat 1,5 milioane de acţiuni de clasă B ale conglomeratului său Fundaţiei Susan Thompson Buffett, numită după prima sa soţie.

De asemenea, a dat 300.000 de acţiuni de clasa B fiecăreia dintre cele trei fundaţii conduse de copiii săi: Fundaţia Sherwood, Fundaţia Howard G. Buffett şi Fundaţia NoVo.

Destinatarii de data aceasta nu au inclus Fundaţia Bill & Melinda Gates.

”Oracolul din Omaha” a promis că îşi va oferi averea de-a lungul timpului şi a făcut donaţii anuale către aceleaşi cinci organizaţii de caritate din 2006.

În iunie, el a dat 11 milioane de acţiuni de clasă B Fundaţiei Gates, 1,1 milioane de acţiuni B Fundaţiei Susan Thompson Buffett şi 770.218 de acţiuni fiecăreia dintre cele trei fundaţii ale copiilor săi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.