Iranul respinge un proiect al unei rezoluţii prezentat la Agenţia Internaţională a Energiri Atomice (AIEA) de către Statele Unite şi trei ţări europene, în care acestea denunţă lipsa cooperării Teheranului în dosarul nuclear iranian, anunţă miercuri directorul Organizaţiei Iraniene a Energiei Atomice (OIEA) Mohammad Eslami, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ei (aceste patru ţări) au redactat o rezoluţie şi au prezentat documente despre care ştiu ei înşişi că nu sunt adevărate şi că sunt respinse de către Republica islamică”, subliniază Mohammad Eslami, citat de agenţia oficială iraniană de presă Irna.

Statele Unite, Regatul Unit, Franţa şi Germania - trei state europene membre ale Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian - au depus marţi seara la AIEA un nou proiect de rezoluţie în care denunţă lipsa cooperării Teheranului în acest dosar, potrivit unor surse diplomatice.

Textul ”a fost depus în această (marţi) seara”, a declarat AFP un diplomat european.

Altă sursă a confirmat cu puţin înainte această informaţie, cu o zi înainte de deschiderea reuniunii trimestriale a Consiliului Guvernatorilor AIEA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.