Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a anunţat că a fost prezentat, marţi în cadrul Grupului de lucru privind Schengen, draftul rezoluţiei privind aderarea ţării noastre la zona de liberă circulaţia, iar documentul arată şi admite faptul că România îndeplineşte toate criteriile specifice Schengen de foarte mult timp. „Se pare că Olanda a rămas izolată şi singura ţară care încă exprimă reticenţe”, a adăugat social-democratul şi precizează că a decis să înceapă de miercuri să aibă întâlniri cu „cei mai influenţi parlamentari olandezi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„România a intrat în linie dreaptă privind aderarea la spaţiul Schengen. Astăzi s-a prezentat în cadrul Grupului de lucru privind Schengen draftul de rezoluţie privind aderarea ţării noastre la zona de liberă circulaţie. În documentul prezentat se admite faptul că România îndeplineşte toate criteriile specifice Schengen de foarte mult timp. Se pare că Olanda a rămas izolată şi singura ţară care încă exprimă reticenţe. De aceea, am decis să contactez personal cei mai influenţi parlamentari olandezi cu care voi începe întâlnirile chiar de mâine”, a scris Victor Negrescu, marţi pe Facebook.
 
Europarlamentarul PSD a adăugat că „în discuţiile informale a apărut şi ideea unor referinţe suplimentare în decizie sau ataşarea unei scrisori semnate de mai multe state membre care să prevadă condiţionalităţi sub forma unui mecanism de monitorizare specific”.
 
„Cele mai multe comentarii au privit Bulgaria. Documentul privind aderarea Croaţiei are alte prevederi decât cel al României şi Bulgariei. Momentan rezoluţia nu are nicio dată certă de aderare la Schengen, aceasta se va decide ulterior, cel mai probabil în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne”, a completat Negrescu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.