Fostul premier pakistanez Imran Khan, în vârstă de 70 de ani, a fost împuşcat şi rănit la un picior, în urma unor focuri de armă, la un miting politic, la Lahore (est), într-o aparentă tentativă de asasinat, declară consilieri apropiaţi acestuia AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Imran Khan a fost rănit la picior.. El este într-o stare stabilă”, a declarat AFP Raoof Hasan, care a precizat că este vorba despre o ”tentativă de a-l ucide, de a-l asasina”.

Imran Khan - care a fost răsturnat de la putere în aprilie printr-o moţiune de cenzură -  a preluat vineri conducerea unui ”marş lung” către Islamabad, prin care cere alegheri anticipate.

Bărbatul suspectat că l-a atacat pe fostul premier a fost ucis, a anunţat un consilier al lui Imran Khan.

”Alt bărbat a fost reţinut de către poliţie”, a precizat Raoof Hasan, fără să poată să spună cum a fost ucis primul atacator.

Membri ai Partidului Mişcarrea Pakistanului pentru Justiţie (PTI) anunţă că alte persoane au fost rănite, dar nicio persoană nu a fost ucisă.

Era neclar dacă Imran Khan a fost rănit în picior sau la gambă, însă un colaborator al acestui a anunţat că viaţa fostului premier nu este în pericol.

Un suspect a fost arestat ulterior, potrivit postului pakistanez Geo TV.

Comisia Electorală pakistaneză l-a descalificat pe Khan să exercite funcţii publice, o decizie respinsă de către fostul star al cricketului drept motivată politic.

Imran Khana fost acuzat de declararea incorectă a unor date despre cadouri pe care le-a primit de la demnitari străini şi a beneficiilor pe care le-a obţinut de pe urma presupusei vânzări a acestora.

Între aceste cadouri se află un ceas Rolex, un inel şi o pereche de butoni de manşetă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.