Prefectul Capitalei Toni Greblă a solicitat, în şedinţa de vineri a Colegiului Prefectural, autorităţilor publice locale cu atribuţii în domeniul controlului ca, în următoarea perioadă, să se pregătească foarte bine, astfel încât acţiunile pe care le vor desfăşura în ultima parte a anului să fie la cele mai înalte standarde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Având în vedere sărbătorile care au loc în ultima lună a anului, prefectul a solicitat o atenţie sporită în cadrul controalelor care vor fi efectuate în Capitală, cu accent pe protejarea sănătăţii consumatorilor, dar şi pe desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor economice, arată comunicatul de presă al Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti.

„Fac un apel la toate instituţiile şi autorităţile cu atribuţii în domeniu să se pregătească din timp pentru acţiunile de control pe care le vor efectua în ultima parte a anului, inclusiv cu prilejul Sărbătorilor de iarnă. Aceste acţiuni trebuie efectuate de echipe mixte de specialişti, care să verifice temeinic toate aspectele necesare pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a activităţilor comerciale şi să acorde o atenţie foarte mare în privinţa calităţii produselor comercializate, în special a celor agroalimentare, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea consumatorilor”, a afirmat prefectul Toni Greblă, conform sursei citate.

La următoarea şedinţă a Colegiului Prefectural, care se va desfăşura în luna noiembrie, vor fi discutate toate aspectele privind buna desfăşurare a activităţii instituţiilor de control de la nivelul Capitalei.

Şedinţa Colegiului Prefectural de vineri a fost organizată la sediul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, fiind prezentată şi o sinteză a activităţii principalelor structuri din această instituţie. Totodată, a fost prezentată o parte din tehnica din dotarea Direcţiei.

De asemenea, în şedinţa de vineri a Colegiului Prefectural, prefectul Toni Greblă a fost informat de către Garda Forestieră Bucureşti cu privire la măsurile de eficientizare necesare privind accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, aferentă Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, subMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Totodată, au fost prezentate măsuri de ajutorare a proprietarilor de păduri prin accesarea schemei de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor”, aferentă Măsurii 15 „Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor”, subMăsura 15.1 „Plăţi pentru angajamente de silvomediu.

În context, prefectul Toni Greblă a menţionat că fondurile care pot fi accesate prin astfel de scheme de ajutor de stat reprezintă un sprijin financiar de care ar trebui să profite toate unităţile administrativ-teritoriale.

„Primarii trebuie să identifice acele terenuri aflate în proprietatea Municipalităţii, respectiv a Sectoarelor, care pot fi folosite pentru extinderea zonei verzi a Bucureştiului. Începând din această toamnă şi din primăvara viitoare, trebuie desfăşurate ample acţiuni de plantare de arbori şi arbuşti, în acord cu angajamentele luate pentru protecţia mediului şi creşterea calităţii vieţii bucureştenilor”, a mai spus Greblă, potrivit sursei citate.

În temeiul prevederilor art. 267 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, la nivelul Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti îşi desfăşoară activitatea Colegiul Prefectural, care are, printre atribuţii, armonizarea activităţii serviciilor publice deconcentrate, precum şi implementarea programelor, politicilor, strategiilor şi planurilor de acţiune ale Guvernului la nivelul Capitalei.

Colegiul Prefectural este convocat de către prefect cel puţin o dată pe lună şi oricând se consideră că este necesar, fiind condus de către acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.