Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat, miercuri, o solicitare a Ministerului Apărării Naţionale de a cumpăra două elicoptere militare H215M, iar valoarea estimată a achiziţiei este dde 150 milioane euro, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Solicităm aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru achiziţia a două elicoptere H215M cu capabilităţi de lupă la suprafaţă (Anti-Surface Warfare ASuW). Achiziţia pentru care se solicită aprobarea Parlamentului României, urmează a fi iniţiată începând cu anul 2022, în conformitate cu prevederile ordonanţei de urgenţă a Guvernului 114/2011, în funcţie de existenţa posibilităţii de finanţare/bugetare a acesteia. Valoarea contractului de achiziţie, fără TVA, a fost estimată la 150 milioane euro, pe baza datelor de fundamentare colectate până la acest moment, valoarea exactă urmând a fi stabilită în urma derulării procedurii de achiziţie”, arată cererea transmisă către conducerea Parlamentului, pe 7 septembrie, semnată de fostul ministru Vasile Dîncu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.