Deficitul bugetar al Statelor Unite a scăzut la jumătate în anul fiscal 2022, înregistrând cel mai mare declin din istorie, după doi ani de cheltuieli uriaşe legate de Covid-19, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi este încă mare în termeni istorici, deficitul bugetar a scăzut la 1.375 miliarde de dolari, comparativ cu deficitul din 2021, de 2.776 miliarde de dolari.

Declinul ar fi fost mai accentuat dacă nu ar fi fost programul de ştergere a împrumuturilor pentru studenţi al administraţiei Biden.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cheltuielile pentru educaţie au totalizat 639,4 miliarde de dolari pentru anul fiscal, cu 408 de miliarde de dolari mai mult decât se estima.

Anul fiscal 2022 a înregistrat venituri de 4.896 miliarde de dolari, faţă de cheltuieli de 6.272 miliarde de dolari.

Datele referitoare la cheltuieli implică o scădere de aproximativ 550 de miliarde de dolari a cheltuielilor, dar o creştere a veniturilor de 850 de miliarde de dolari.

Venitul total este de departe cel mai mare pentru guvernul SUA. Deficitele au crescut în ultimii doi ani, pe măsură ce Congresul a plătit sume uriaşe pentru combaterea pandemiei.

Deficitul a atins un record de 3.130 miliarde de dolari în 2020, din cauza cheltuielilor de peste 5.000 de miliarde de dolari din CARES Act şi a altor cheltuieli.

În 2019, deficitul a fost de 983,6 miliarde de dolari. Înainte de 2020, cel mai mare deficit înregistrat vreodată a fost de 1410 miliarde de dolari, în 2009, când s-a încheiat criza financiară. SUA au avut pentru scurt timp un excedent bugetar, din 1998 până în 2001.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.