Elon Musk a declarat, sâmbătă, că SpaceX, compania sa de rachete, va continua să finanţeze serviciul de internet Starlink în Ucraina, invocând nevoia de ”fapte bune”, la o zi după ce a afirmat că nu îşi mai poate permite să facă acest lucru, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Musk a scris pe Twitter: ”La naiba cu asta… deşi Starlink încă pierde bani şi alte companii primesc miliarde de dolari din taxele plătite, noi vom continua să finanţăm Guvernul Ucrainei pe gratis”.

Musk afirmase, vineri, că SpaceX nu poate finanţa la nesfârşit Starlink în Ucraina. Serviciul a ajutat civilii şi militarii să rămână în legătură în timpul războiului cu Rusia.

Deşi nu a fost clar iniţial dacă răzgândirea lui Musk este veritabilă, el a indicat ulterior că este. Când un utilizator de Twitter i-a spus lui Musk: ”Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”, el a replicat: ”Chiar şi aşa, tot ar trebui să facem fapte bune”.

Miliardarul s-a aflat în dispute online cu oficiali ucraineni în privinţa unui plan de pace pe care el l-a propus şi despre care Ucraina spune că este prea generos cu Rusia.

Afirmaţiile sale de vineri au venit după ce presa a relatat că SpaceX a cerut Pentagonului să plătească pentru donaţia Starlink.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.