USR l-a chemat luni, în Parlament, pe ministrul Apărării, pentru a explica ultimele declaraţii cu privire la războiul din Ucraina, însă reprezentanţii partidului aşteaptă ca până atunci premierul Ciucă să îl demită pe Vasile Dîncu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am speranţa că Vasile Dîncu nu va mai prinde ziua de luni, când ar trebui să vină în Parlament la Ora Ministrului, la solicitarea USR. Îi cer domnului Nicolae Ciucă să îl demită. Vasile Dîncu s-a trezit să îndemne la negocieri de pace, cam în acelaşi timp cu trompetele ruseşti şi fix când Ucraina arată că poate să câştige războiul şi să-i scoată din ţară pe invadatorii ruşi. Nu ştiu ce e în capul ministrului Apărării, dar a ajuns să fie propagandistul lui Putin şi pentru asta trebuie să plece. Şi îl întreb pe Vasile Dîncu: cu cine vrea să negocieze? Cu Vladimir Putin, care ucide chiar în aceste momente oameni nevinovaţi în Ucraina? Cu teroriştii nu se negociază!”, a precizat purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii.

Moşteanu a adăugat că Vasile Dîncu nu este la prima gafă. Acelaşi ministru cita eronat o declaraţie a preşedintelui Franţei, potrivit căreia „trebuie să revenim la valorile de acum 30 de ani, în momentul în care gândeam securitatea alături de Rusia, nu împotriva Rusiei”.

La câteva zile după acest fake-news, Rusia bombarda Kievul şi ameninţa Europa cu arma nucleară, a adăugat purtătorul de cuvânt al USR.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat, joi la Mioveni, întrebat dacă ia în calcul o remaniere a ministrului Apărării, în urma declaraţiilor acestuia privind negocierile de pace în Ucraina, că îl aşteaptă pe ministrul Dîncu să revină în ţară de la ministeriala NATO.

„Trebuie să avem o discuţie cât se poate de deschisă faţă de opinia dumnealui, care nu este a Guvernului şi va trebui să tranşeze foarte clar acest aspect”, a arătat premierul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.