Mijlocaşul echipei Brighton şi al Zambiei, Enock Mwepu, va trebui să se retragă din fotbal la doar 24 de ani, din cauza unei afecţiuni cardiace moştenite, a anunţat luni clubul său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starea, care se poate agrava odată cu vârsta, îl expune „unui risc extrem de mare de a suferi un stop cardiac care îi pune viaţa în pericol dacă va continua să joace fotbal competitiv”, a anunţat clubul englez.

Jucătorul s-a simţit rău în timpul unui zbor pentru a se alătura Zambiei în septembrie, iar după internarea în Mali, a fost supus unor analize suplimentare la întoarcerea în Anglia.

„Aceste examinări au concluzionat că boala lui este cauzată de o tulburare cardiacă moştenite care se manifestă mai târziu în viaţă şi care nu a fost detectabilă în timpul examinărilor cardiace regulate până acum”, a detaliat clubul.

„Din păcate, practicarea sportului poate înrăutăţi situaţia şi, prin urmare, Enock a fost sfătuit, ca singură soluţie şi pentru propria sa siguranţă, să nu mai joace fotbal”, a conchis el.



Autor a trei goluri în 27 de apariţii cu Brighton, Mwepu a explicat pe Twitter că „şi-a îndeplinit visul jucând în Premier League”.

„Totuşi, unele vise se termină şi cu tristeţe anunţ că trebuie să-mi închid cariera din cauza sfatului medical pe care l-am primit”, a continuat el, asigurându-se totuşi „să rămân implicat sub o formă sau alta” în fotbal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.