Un băiat de 12 ani a fost descoperit de poliţişti la volanul unei maşini, care îi fusese încredinţat de către bunicul său, în vârstă de 60 de ani. Poliţiştii au stabilit că bărbatul nu are permis de conducere şi avea o concentraţie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. El l-ar fi pus pe băiat la volan atunci i-a văzut pe poliţişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Bucovăţ au oprit, sâmbătă, pentru control un  autoturism care circula pe drumul comunal 101, din comuna Sălcuţa.
 
„La volanul autoturismului, poliţiştii au identificat un minor de 12 ani, din localitate. De asemenea, în autoturism, pe locul din dreapta faţă, poliţiştii au identificat un bărbat de 60 de ani, din aceeaşi localitate, bunicul conducătorului auto.  Din cercetari, poliţiştii au stabilit că, anterior depistării, autoturismul ar fi fost condus de către de bărbatul de 60 de ani, iar la vederea echipajului de poliţie, cel în cauza i-ar fi solicitat nepotului său să treacă la volanul autoturismului”, se arată în comunicat.
 
Poliţiştii au precizat că în urma cercetărilor au stabilit că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul care a fost încredinţat nepotului său îi aparţine.
 
„Cei doi au fost testaţi cu aparatul alcooltest, care a indicat un rezultat negativ în cazul minorului şi o concentraţie de 0,94 mg/l  alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 60 de ani, care ulterior a refuzat recoltarea de probe biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”, a mai precizat sursa citată. 
 
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis, încredinţarea  unui autoturism pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care se cunoaşte ca nu deţine permis şi refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.