Sorin Grindeanu a anunţat că o nouă serie de certificate negative intermediare pentru antreprenori a fost emisă de CNAIR. „Cu ocazia verificării ofertelor, antreprenorii care au primit certificate constatoare intermediare negative pentru abateri grave de la contractele aflate în derulare vor fi excluşi de la licitaţii”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„O nouă serie de certificate negative intermediare pentru antreprenori a fost emisă de CNAIR! Pe listă sunt firme la al doilea «cartonaş galben».
 
Pentru contracte de proiectare, aflate în derulare, au primit- din nou- certificate intermediare negative:
 
- SEARCH Corporation SRL
 
- EGIS Romania SA
 
- EGIS International S.A.S
 
- NV CONSTRUCT SRL.
 
Asocierea INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL SA, care în seria trecută a primit certificat pozitiv, a fost sancţionată în actuala serie cu Document constatator intermediar negativ”, a scris Sorin Grindeanu, vineri pe Facebook.
 
El a prezentat şi firmele care au primit o nouă serie de certificate intermediare negative pentru Contractele de execuţie lucrări.
 
„- Todini Construzioni Generali SpA
 
- ASOCIEREA Secol Romania SRL- Secol Societa Edile Construzioni e Lavori SA
 
- Tirrena Scavi SpA
 
- ASOCIEREA Webuild SpA – IHI Infrastructure Systems Co Ltd
 
- ASOCIEREA Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR S.A.) – Euro Construct Trading 98 SRL.
 
Cu certificat negativ intermediar a fost sancţionată, în această serie, şi Nurol Insaat VE Ticaret AS, care la precedenta serie a primit certificat pozitiv”, a completat ministrul PSD.
 
El a reamintit că, potrivit modificărilor din acest an la legislaţia achiziţiilor publice, documentele constatatoare periodice vor fi actualizate şi publicate din 90 în 90 de zile.
 
„Ele vor reflecta stadiul la zi pentru fiecare contract în parte. Antreprenorii care au primit certificate negative intermediare (Documente Constatatoare periodice) au posibilitatea să recupereze întârzierile şi să evite emiterea unui nou document constatator negativ la următoarea evaluare. Atenţie însă: sunt antreprenori care riscă să primească la următoarea evaluare direct «cartonaşul roşu»! Rolul acestor Documente Constatatoare este pe de o parte să îi determine pe anumiţi Antreprenori să îşi corecteze conduita, iar pe de altă parte să permită Comisiilor de evaluare să cunoască în timp real situaţia concretă a Antreprenorilor care se prezintă la alte licitaţii. Cu ocazia verificării ofertelor, antreprenorii care au primit certificate constatoare intermediare negative pentru abateri grave de la contractele aflate în derulare vor fi EXCLUŞI de la licitaţii”, a conchis Grindeanu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.