Fernando de Carvalho Lopes, fost antrenor al echipei masculine de gimnastică a Braziliei, a fost condamnat la 109 ani şi opt luni de închisoare pentru că a violat patru sportivi, informează AFP, citând presa braziliană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Globo Esporte, antrenorul a fost condamnat în primă instanţă de un tribunal din Sao Bernardo do Campo, în apropiere de Sao Paulo.

Fernando de Carvalho Lopes, care ar urma să depună apel, considerându-se nevinovat, ar fi violat patru sportivi, dintre care unul avea 13 ani în momentul faptelor. Globo Esporte nu precizează ce vârstă aveau ceilalţi sportivi atunci când au fost abuzaţi.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Antrenorul este vizat şi de alte plângeri: în urmă cu patru ani, 40 de sportivi au afirmat la o televiziune că au fost victimele unor abuzuri morale, fizice sau sexuale din partea bărbatului. Faptele ar data din perioada 1999-2016, când Fernando de Carvalho Lopes se afla la clubul MESC din Sao Bernardo do Campo.

Lopes a pregătit tineri gimnaşti timp de 20 de ani.

În 2016, el a fost exclus din staful echipei naţionale, la o lună după Jocurile Olimpice de la Rio, după o plângere depusă de părinţii unui gimnast.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.