Cehia anunţă marţi că reimpune - temporar - inspecţii la frontiera cu Slovacia vecină, din cauza unei creşteri a numărului migranţilor fără acte, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând de la miezul nopţii de miercuri spre joi, controalele la frontieră vor fi reintroduse în cele 27 de foste puncte de trecere a frontierei, pe toată lungimea frontierei cu Slovacia, timp de cel puţin şase zile”, anunţă într-un comunicat postat pe Twitter poliţia naţională cehă.

Cele două ţări fac parte din zona Schengen de liberă circulaţie.

Poliţia cehă anunţă că a arestat, de la începutul săptămânii trecute, aproape 9.500 de migranţi fără acte, după ce în 2021 a arestat tot anul 1.330 de migranţi.

Premierul ceh Petr Fiala  anunţă că cetăăţeni străini - majoritatea originari din Siria - folosesc Cehia ca ţară de tranzit către alte state membre ale Uniunii Europene (UE).

”Trebuie să luăm această măsură preventivă pentru a înfrunta situaţia pe termen lung şi a descuraja migranţii clandestini să folosească această rută”, anunţă el într-o conferinţă de presă.

Cehia şi Slovacia alcătuiau o singură ţară până în 1993, când s-au despărţit şi au instalat puncte de trecere a frontierei, desfiinţate după intrarea simultană a celor două state în spaţiul Schenge. În, în 2007.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.