Prima persoană care a adus omagiu reginei Elizabeth II la Westminster Hall a spus că experienţa a ajutat-o să facă faţă morţii soţului ei. Ea a stat la coadă 50 de ore pentru a ajunge la sicriul reginei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vanessa Nanthakumaran, din Harrow, nord-vestul Londrei,are 56 de ani, iar soţul ei, Nallathamby Nanthakumaran, a murit în februarie.

Ea făcea de mâncare pentru pomenirea de şapte luni când a aflat că a murit regina Elizabeth II/

Vanessa a discutat cu jurnaliştii de la PA, joi, după ce a adus omagiu Reginei: "Mi-am pierdut soţul în februarie şi (văzând sicriul Reginei) m-a ajutat să depăşesc doliul. Mă ajută în a procesa durerea pierderii soţului meu".

Ea a afirmat că a sta la coadă timp de două zile şi a fi intervievată de presă a fost o "o experienţă diferită”. Vanessa a fost "fericită” pentru că a fost prima care i-a adus un omagiu reginei şi a fost "implicată un pic în istorie".

"Sunt atât de privilegiată că această oportunitate a fost oferită publicului. Îmi voi aminti de asta toată viaţa. Încă nu-mi vine să cred - este ireal că am reuşit", a afirmat ea.

Vanessa Nanthakumaran şi-a petrecut cele două zile cu Anne Daley, în vârstă de 65 de ani, din Cardiff, şi Grace Gothard, din sudul Londrei – a doua şi a treia persoană care s-a alăturat la coadă – şi au dormit pe rând într-un sac de dormit comun.

"Toată lumea a fost prietenoasă”, a spus Nanthakumaran, adăugând că voluntarii şi poliţiştii le-au adus mâncare şi cafea. Nanthakumaran a spus că noaptea de luni a fost „OK” şi „caldă”, dar seara de marţi "a fost provocatoare, deoarece ploua puternic”.

"Chiar dacă a fost ploaie sau soare, a meritat aşteptarea pentru regina noastră. Este o dată în viaţă – nu o vom mai vedea”, a spus ea. "Am fost hotărâtă să fac asta de când am aflat că regina a murit". La intrarea în Westminster Hall, ea a spus că era „foarte nervoasă” şi a simţit presiunea de a fi prima persoană de la coadă care îi aduce un omagiu.

"Mi-am controlat emoţiile când am intrat. Nu am vrut să intru emoţionată acolo, am vrut să o fac corect. Atmosfera a fost liniştită. M-am simţit ca şi cum aş fi singura persoană de acolo. A fost o experienţă tristă şi foarte emoţionantă”, a spus ea.

Vanessa Nanthakumaran a spus că a făcut o reverenţă, şi-a spus rugăciuni în gând şi i-a mulţumit Reginei pentru "serviciul ei măreţ”. "Abia când am trecut pe lângă ea, am simţit că a plecat cu adevărat, că este real, nu mai există şi nu o vom mai vedea vreodată”, a precizat femeia de 56 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.