Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat că nu consideră că preţul la motorină va depăşi 9 lei/litru în perioada următoare, deşi cotaţia motorinei a crescut uşor, comparativ cu acum 10 zile. Referitor la măsură luată de Guvern şi anume reducerea de 50 de bani de la pompă, care expiră la finalul lunii septembrie, liberalul a precizat că va fi discutat în coaliţie şi în Guvern ce se va întâmpla de la 1 octombrie, iar decizia va fi anunţată ulterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Motorina a avut cotaţii. România e importatoare de motorină. Am văzut o creştere azi de 11 bani. Cotaţia motorinei acum 10 zile a crescut uşor odată cu paritatea leu/dolar pentru că acciza se plăteşte la dolar. Nu estimez o creştere foarte mare a preţului la motorină. Am aşteptat în piaţă şi e posibil să vină o cotaţie în jos a motorinei sau se va menţine unde este acum. Referitor la ce se va întâmpla de la 1 octombrie, cred că trebuie să mai aşteptăm un pic. Vom discuta în coaliţie şi Guvernului, iar apoi vom lua o decizie şi o vom anunţa”, a afirmat Virgil Popescu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

El a adăugat că nu crede că preţul motorinei va depăşi 9 lei/l Eu cred că nu va creşte peste 9 lei.

„Cred că pe unde este acum, acolo se va menţine”, a completat ministrul Energiei.

Întrebat cum vom reglementa necesarul de motorină, în contextul în care jumătate din cantitate România o importă din Rusia, Virgil Popescu a a răspuns: „Importurile din Rusia sunt reglementate până în 5 februarie. Există cu totul şi cu totul alte surse de import. Ştiţi că Grecia este exportator de motorină. Orientul Mijlociu, Rusia nu e singurul exportator din lume”.

Preţurile carburanţilor în staţiile de alimentare au o evoluţie similară cu cea a cotaţiilor internaţionale Platts pentru benzină şi motorină, dar cu o diferenţa de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenţei în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotaţiilor se transmit în preţurile la pompă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.