Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit, marţi la Palatul Victoria, delegaţia companiei Lockheed Martin, condusă de vicepreşedintele pentru afaceri internaţionale, Ray Piselli. Dialogul a vizat dezvoltarea cooperării bilaterale, a fost anunţată lansarea în România a investiţiei companiei americane în domeniul dezvoltării-cercetării în domeniul inteligenţei artificiale. Rezultatele cercetării, care va fi realizată în cadrul colaborării dintre Laboratorul de Cercetare şi Leadership în Ştiinţă, Tehnologie şi Inginerie al Lockheed Martin şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, vor fi aplicate în domeniul securităţii naţionale şi cel al ştiinţelor mediului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Premierul României a salutat decizia companiei globale din domeniul aerospaţial şi al securităţii de a demara activităţi de cercetare-dezvoltare în România.
 
„Este o nouă dovadă a consolidării Parteneriatului Strategic România-SUA. Guvernul sprijină investiţiile, iar componenta economică vine să consolideze parteneriatul nostru în domeniul militar. Mă bucur că România poate oferi un cadru de dezvoltare integrat, care să includă industria, înalta tehnologie, mediul universitar şi cercetarea, într-un domeniu de viitor, precum Inteligenţa Artificială. Cooperarea industrială va crea plus valoare şi poate genera transfer tehnologic necesar dezvoltării economiei noastre”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.
 
Cu aceeaşi ocazie, a fost analizat stadiul implementării programelor de înzestrate derulate prin intermediul Lockheed Martin, atât în privinţa avioanelor multirol, precum şi a sistemelor de apărare anti-rachetă. Avem nevoie de credibilitate pentru implementarea proiectelor noastre de înzestrare.
 
„Rolul nostru în regiunea Mării Negre este tot mai relevant şi trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiţi să ni-l asumăm. Continuăm, pe măsură ce rezultatele economice confirmă ritmul de dezvoltare, să acordăm atenţia necesară asigurării securităţii ţării noastre, alături de partenerii noştri strategici”, a mai transmis premierul, conform sursei citate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.