Pakistanul va respecta luni o zi de doliu pentru regina Elisabeta a II-a, a anunţat duminică premierul pakistanez Shahbaz Sharif, anunţă CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Într-o declaraţie publicată de biroul premierului, s-a anunţat că drapelul naţional va fi arborat luni la jumătate de catarg în tot Pakistanul, în memoria reginei Elisabeta a II-a.
 
Pakistanul este membru al Commonwealth, pe care regina l-a condus în timpul domniei sale de 70 de ani.
 
Commonwealth-ul este o asociaţie voluntară de 56 de ţări independente şi egale care lucrează împreună pentru a urmări obiective comune care promovează dezvoltarea, democraţia şi pacea, potrivit asociaţiei. 
 
Rădăcinile sale datează din Imperiul Britanic, dar orice ţară poate adera la Commonwealth-ul modern.
 
Regele Carol al III-lea va deveni acum şeful Commonwealth-ului, deşi aceasta nu este o poziţie ereditară, după ce succesiunea sa la acest rol a fost convenită de liderii Commonwealth-ului la o reuniune care a avut loc la Londra în 2018.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.