Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) anunţă, vineri, că 2.517 firme au aplicat pentru schema de ajutor de stat şi schema de ajutor de minimis în cadrul Acţiunii 4.1.1. POC, 1.802 aplicaţii fiind eligibile pentru schema de ajutor de stat şi 639 pentru schema de ajutor de minimis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a publicat listele aplicanţilor înscrişi, împreună cu rezultatele verificării automate efectuată de platforma IMM Recover, pentru Acţiunea 4.1.1. din Programul Operaţional Competitivitate (POC)”, a transmis, vineri seară, MIPE, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că, în perioada de înscriere, au aplicat 2.517 firme pentru schema de ajutor de stat şi schema de ajutor de minimis.  

Dintre acestea sunt 1844 aplicaţii (1802 eligibile) pentru schema de ajutor de stat şi 673 aplicaţii (639 eligibile) pentru schema de ajutor de minimis.  

”Proiectele au fost ierarhizate în funcţie de criteriile de departajare, aşa cum sunt descrise în Ghidul Solicitantului. De asemenea, clasamentul prezentat în urma verificării automate efectuată de platforma IMM poate suferi modificări, în urma procesului de evaluare”, a mai preciat MIPE.  

Conform procedurii, proiectele stabilite automat ca fiind neeligibile, precum şi cele care nu au obţinut punctajul minim pentru a fi selectate la finanţare (60 de puncte), vor primi decizie de respingere prin platforma IMM Recover.  

Solicitanţii care au depus aceste proiecte pot contesta rezultatul evaluării automate în termen de 30 de zile de la momentul respingerii. 

”Proiectele de investiţii vor fi selectate la finanţare în ordinea descrescătoare a punctajelor în urma evaluării şi în limita bugetului aprobat potrivit schemei de ajutor de minimis, schemei de ajutor de stat şi prevederilor OUG nr. 82/2022, cu modificările ulterioare.  La punctaje egale, departajarea se va face în funcţie de rata rentabilităţii activităţii operaţionale în exerciţiul financiar 2019”, a mai transmis sursa citată.  

Calendarul asumat de MIPE pentru această măsură prevede data de 5 septembrie pentru începerea evaluării apelului de proiecte, în vreme contractarea proiectelor este programată să înceapă la 16 septembrie. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.