FIFA şi UEFA au postat, joi seară, pe site-urile oficiale, mesaje prin care îşi exprimă regretul după decesul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii. Forurile prezintă şi mesajele preşedinţilor lor, Gianni Infantino şi Aleksander Ceferin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Trecerea în nefiinţă a Majestăţii sale regina Elizabeth II reprezintă o pierdere imensă pentru fotbal, pentru societate şi pentru lume. Pentru sportul nostru, Regina a fost prezentă la momentul de mândrie cea mai mare al echipei Angliei, când i-a înmânat trofeul Jules Rimet lui Bobby Moore, după câştigarea Cupei Mondiale din 1966 acasă, şi susţinerea sa pentru fotbal a durat toată viaţa”, a afirmat preşedintele FIFA, Gianni Infantino, potrivit fifa.com.

“Majestatea sa regina Elizabeth II a fost cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii şi moartea sa, la vârsta de 96 de ani, după 70 de ani de domnie, a lăsat fotbalul plângând pierderea unui suporter pe viaţă”, a notat FIFA pe site-ul oficial.

“UEFA anunţă că un moment de reculegere s-a ţinut la meciurile echipelor britanice din aaceastă seară, în semn de respect, ca urmare a tristei treceri în nefiinţă a Majestăţii Sale Regina Elizabeth II”, a notat UEFA pe site-ul oficial.

“UEFA şi fotbalul european sunt cu adevărat întristate de trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale Regina Elizabeth II, una dintre cele mai respectate personalităţi din lume. Gândurile noastre se îndreaptă către familia sa şi preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal, Prinţul William, daar şi către cetăţenii Regatului Unit şi Commonwealth-ului”, este mesajul preşedintelui UEFA, Aleksander Ceferin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.