Un bebeluş născut miercuri dimineaţă la Spitalul Orăşenesc Sinaia are intestinele în afara abdomenului, reprezentanţii unităţii sanitare de pe Valea Prahovei cerând intervenţia unui elicopter SMURD echipat cu aparatură medicală pentru neonatologie care să îl ducă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Purtătorul de cuvânt al spitalului a declarat ca nou-născutul suferă de o malformaţiei care apare la unul din 5.000 de cazuri şi că momentul intervenţiei chirurgicale va fi decis după analize şi evaluare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE -  Purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, medicul Raluca Alexandru, a declarat pentru News.ro că este un caza de laparoschizis (n.r. - malformatie a peretelui abdominal), care apare la 1 din 5.000 de nou-născuţi şi care, în funcţie de alte malformaţii asociate are o mortalitate de peste 40%.
”Se va evalua şi se va stabili momentul operator”, a precizat medicul.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit oficialilor Primăriei Sinaia, bebeluşul a venit pe lume miercuri, la ora 8, fiind vorba despre o fetiţă. Întrucât cazul este unul complex, medicii de la Sinaia au cerut intervenţia unui elicopter SMURD echipat cu aparatură medicală pentru neonatologie pentru a transfera bebeluşul la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, unde este aşteptat de o echipă de chirurgi si neonatologi.
Oficiali din cadrul spitalului au declarat pentru News.ro că este primul copil al familiei, mama fiind o femeie tânără , de 21 de ani. 
Surse medicale au precizat că femeia s-a prezentat în urgenţă pentru a naşte şi că a declarat că sarcina sa a fost investigată pe finalul perioadei. 
La ora transmiterii acestei ştiri este aşteptată intervenţia elicopterului pentru preluarea fetiţei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.