Partidul Mişcarea Populară (PMP) a invitat Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) să pună bazele unui proiect comun pentru a consolida, împreună, dreapta politică din România. Propunerea a fost făcută de liderul PMP, Eugen Tomac, către liderul ALDE, Daniel Olteanu, la Şcoala de vară a organizaţiei de tineret a PMP. Ulterior, Biroul Politic Central al ALDE a precizat că participarea lui Daniel Olteanu la eveniment s-a făcut fără mandat din partea conducerii formaţiunii. ”ALDE nu îşi doreşte să realizeze niciun proiect politic cu partidul lui Eugen Tomac şi al lui Traian Băsescu”, a arătat BPC al ALDE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Membrii Biroului Politic Central al Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) au transmis, sâmbătă după-amiază, precizări legete de participarea lui Daniel Olteanu, preşedintele ALDE, la Şcoala de Vară a Organizaţiei de Tineret a PMP.

”Domnul Daniel Olteanu a participat la evenimentul organizat de către Partidul Mişcarea Populară fără a avea vreun mandat din partea conducerii ALDE. Aşadar, orice angajament şi orice declaraţii făcute de domnia sa în cadrul Şcolii de Vară a Organizaţiei de Tineret a PMP au fost în nume personal, sub nicio formă în numele ALDE”, au arătat aceştia.

Conform sursei citate, ALDE nu şi-a exprimat vreun moment dorinţa de a realiza un proiect politic alături de PMP, iar orice decizie privind angajamentele politice sau posibile alianţe politice trebuie să fie discutate şi agreate împreună cu membrii ALDE şi ai conducerii partidului, ”nu asumate pe persoană fizică”.

”ALDE nu îşi doreşte să realizeze niciun proiect politic cu partidul lui Eugen Tomac şi al lui Traian Băsescu, cel care pe parcursul mandatului său a atacat în mod constant ALDE. Nu putem sta la aceeaşi masă cu cei care au tăiat veniturile românilor, au distrus economia ţării şi şi-au bătut joc de statul de drept din România şi de drepturile şi libertăţile cetăţenilor”, au susţinut membrii BPC al ALDE.

Din Biroul Politic Central al ALDE fac parte: Claudiu Catana - prim-vicepreşedinte, Alexandru Baicu - vicepreşedinte, Cornelia Negruţ - vicepreşedinte, Raluca Roşca - vicepreşedinte, Violeta Sora - vicepreşedinte, Bogdan Trifan - vicepreşedinte, Ioan Asaftei - vicepreşedinte, Ciprian Blejan - membru, cu rang de vicepreşedinte politic, Valeriu Crişan - membru, cu rang de vicepreşedinte politic, Ioan Ciugulea - membru, cu rang de vicepreşedinte politic, Oana Ferdean - membru, cu rang de vicepreşedinte politic, Andrei Metehau - membru, cu rang de vicepreşedinte politic, Ilie Petrescu - membru, cu rang de vicepreşedinte politic, Ionuţ Toartă - membru, cu rang de vicepreşedinte politic, Iulia Elena Dosaru - membru, cu rang de vicepreşedinte politic, Sita Ana-Maria - membru, cu rang de vicepreşedinte politic, Alina Suvar Vasilescu - preşedinte ALDE Dolj, Rodica Tarău - preşedinte ALDE Buzău, David Dragoş - preşedinte ALDE Argeş, Viorel Dosaru - preşedinte ALDE Prahova, Cătălin Popescu - preşedinte ALDE Giurgiu, Nicuşor Briceag - preşedinte ALDE Sector 3, Nicu Pungă - preşedinte ALDE Sector 4.

ŞTIREA INIŢIALĂ - PMP anunţă, duminică, pe pagina de Facebook, că a invitat ALDE ”să pună bazele unui proiect comun”.  

”PMP invită ALDE pentru a pune bazele unui proiect comun! În deschiderea Şcolii de Vară a Organizaţiei de Tineret, preşedintele PMP Eugen Tomac l-a avut ca invitat special pe domnul Daniel Olteanu, preşedintele ALDE. Invitaţia a fost făcută de către PMP pentru a gândi un proiect comun care să ofere României stabilitatea şi echilibrul de care românii au atâta nevoie”, se arată în postare.

Mesajul liderilor PMP şi ALDE a fost acela că România se îndreaptă, în prezent, într-o direcţie greşită. 

”Mesajul celor doi lideri a fost unul clar: direcţia în care ţara se îndreaptă în prezent este una greşită. PMP şi ALDE îşi doresc consolidarea dreptei pentru a crea alternativa de care România are nevoie”, mai transmite PMP. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.