Regina Elizabeth II, care la 96 de ani are dificultăţi în a se deplasa, va absenta de la un festival popular în Scoţia la care participă de obicei, fapt ce reaprinde îngrijorările cu privire la starea ei de sănătate, scrie presa britanică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a renunţat marţi să numească noul prim-ministru, suverana a decis să nu participe la Braemar Highland Gathering din acest weekend, unde va merge moştenitorul ei, Prinţul Charles.

Decizia a fost luată "pentru confortul ei", potrivit Press Association. Conform Daily Mail, evenimentul se află în jurnalul privat al Reginei şi nu este un angajament oficial. Dar până acum, în 70 de ani de domnie, ea a lipsit rar de la această întâlnire.

Regina îşi petrece sfârşitul verii ca în fiecare an la reşedinţa scoţiană din Balmoral şi participă de obicei la acest eveniment, ca parte a Jocurilor Highland, unde echipele concurează pentru competiţii de aruncare a trunchiului de copac sau a ciocanului.

După o noapte de spital în urmă cu aproape un an pentru examinări neprecizate, regina apare din ce în ce mai rar din cauza problemelor de deplasare. Ea îi delegă o parte din ce în ce mai mare din angajamente fiului ei Charles, care a rostit în mai în locul ei pentru prima dată discursul ​​în Parlament, una dintre obligaţiile sale constituţionale esenţiale.

Marţi, la Balmoral, şi nu la Palatul Buckingham din Londra, ea îl va primi pe Boris Johnson care îşi va prezenta demisia şi apoi pe succesorul său, al cărui nume (Liz Truss sau Rishi Sunak) va fi anunţat luni.

La începutul lunii iunie, britanicii au sărbătorit, timp de patru zile, cei 70 de ani de domnie ai suveranei, care este cel mai bătrân monarh din lume în funcţie. Ea a lipsit în mare parte de la acest Jubileu de Platină, apărând doar de două ori pentru scurt timp la balconul Palatului Buckingham în faţa a zeci de mii de oameni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.