Pentru prima dată în cei şaptezeci de ani de domnie, regina Elizabeth a II-a nu îl va numi pe următorul premier la Londra, ceremonia de învestire urmând să aibă loc la Balmoral, Scoţia, unde locuieşte regina în prezent, a anunţat Palatul Buckingham. potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul premier şi Boris Johnson vor pleca în Scoţia, pentru a lua parte la evenimentul din 6 septembrie, o ocazie unică în timpul domniei actualului monarh britanic.

În timpul domniei sale de 70 de ani, regina Elizabeth a II-a, în vârstă de 96 de ani, şi-a numit noii premieri la Palatul Buckingham.

Unul dintre cei doi candidaţi la cursa pentru Downing Street, Liz Truss sau Rishi Sunak, va fi anunţat ca lider al Partidului Conservator pe 5 septembrie.

Boris Johnson este aşteptat să îşi anunţe demisia în faţa reginei a doua zi, succesorul său fiind numit de monarh la scurt timp după aceea.

Palatul Buckingham a anunţat că regina îşi va întrerupe şederea la Balmoral pentru a se întâlni cu noul prim-ministru - al cincisprezecelea în cei 70 de ani de domnie.

Palatul nu a oferit un motiv pentru schimbarea planurilor, dar se ştie că regina s-a luptat cu probleme de deplasare în ultimele luni.

Monarhul este în prezent în vacanţa de vară tradiţională în Scoţia cu familia şi oaspeţii, unde stă de obicei din august până în octombrie.

În calitate de şef de stat, este datoria reginei să numească premierul care conduce Guvernul Majestăţii Sale.

Fiecare lider a fost numit la Palatul Buckingham începând cu domnia reginei Victoria. Singura excepţie a fost în 1908, când Herbert Henry Asquith a călătorit în oraşul francez Biarritz, unde se afla regele Edward al VII-lea, pentru ceremonia de învestire.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.