Prefectul Capitalei Toni Greblă a convocat, marţi Colegiul Prefectural al Municipiului Bucureşti, iar în şedinţă a fost convenit un protocol de colaborare între Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar, Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Regională Vamală, în termen de 30 de zile, în care vor fi stabilite măsuri pentru eficientizarea combaterii şi prevenirii consumului de droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Colegiul Prefectural al Municipiului Bucureşti, condus de prefectul Capitalei, Toni Greblă, a decis, în şedinţa de marţi, 30.08.2022, să intensifice eforturile şi colaborarea interinstituţională pentru combaterea fermă a traficului de droguri şi pentru prevenirea consumului de substanţe interzise. În acest scop, între Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar, Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Regională Vamală, în termen de 30 de zile, va fi convenit un protocol de colaborare, în care vor fi stabilite măsuri pentru eficientizarea combaterii şi prevenirii consumului de droguri.  Prefectura Municipiului Bucureşti şi serviciile publice deconcentrate din Capitală, cu atribuţii în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri, îşi vor coordona activităţile, în limita competenţelor şi în acord cu Strategia naţională în domeniul drogurilor 2022-2026”, arată o postare pe pagina de Facebook a Prefecturii Capitalei.
 
De asemenea, între Prefectura Municipiului Bucureşti şi Instituţia Prefectului – Judeţul Ilfov va fi încheiat un protocol de colaborare, astfel încât acţiunile de prevenire şi combatere a traficului şi consumului de droguri să se desfăşoare unitar, coordonat şi mai eficient.
 
„Hotărârea a fost luată la propunerea prefectului Toni Greblă, având în vedere creşterea alarmantă, în Municipiul Bucureşti, a traficului de droguri şi a consumului de astfel de substanţe, în special dependenţa, dar şi intensificarea pieţei ilicite de droguri, cu precădere la grupa de vârstă 16-34 ani”, mai indică sursa menţionată.
 
„Am decis să convoc şedinţa de astăzi a Colegiului Prefectural pentru a aborda una dintre temele cele mai importante şi de mare responsabilitate pentru noi, autorităţile din Capitală. Având în vedere necesitatea combaterii eficiente a traficului de droguri şi de prevenire a consumului, de tratare a dependenţei şi de reintegrare socială, din datele pe care le am la dispoziţie, am constat că, la nivelul Municipiului Bucureşti, este necesară o creştere a capacităţii de reacţie a instituţiilor specializate faţă de traficul şi consumul de droguri. Trebuie să ne luptăm pentru binele copiilor noştri, pentru sănătatea şi viitorul lor, astfel încât societatea, în general, şi tinerii, în special, să conştientizeze că acest flagel nu dispare de la sine”, a declarat prefectul Toni Greblă, preşedinte al Colegiului Prefectural al Municipiului Bucureşti, conform sursei citate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.