Opţiunile guvernului britanic de a sprijini persoanele care se confruntă cu creşterea puternică a preţurilor energiei includ acordarea de împrumuturi furnizorilor de energie care ar putea reduce facturile cu până la 500 de lire sterline pe an, a informat publicaţia Daily Telegraph, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea de reglementare a energiei din Marea Britanie a declarat vineri că facturile pentru energie vor creşte cu 80%, până la o medie de 3.549 de lire sterline pe an, din octombrie, determinând apeluri pentru sprijin guvernamental urgent pentru gospodării şi companii.

Ministrul de Finanţe Nadhim Zahawi a pregătit o serie de opţiuni pentru sprijinul guvernamental pe care următorul prim-ministru, care va prelua funcţia la începutul lunii septembrie, le poate lua în considerare, a spus Telegraph.

Zahawi a declarat pentru Telegraph că a lucrat la un plan de susţinere a furnizorilor de energie cu împrumuturi, pentru a le oferi o lichiditate mai mare, într-o mişcare care ar putea ”pune o presiune de scădere a plafonului preţului cu 400 - 500 lire sterline.”

Ideea, respinsă anterior, era acum ”din nou pe masă”, potrivit ziarului.

Creşterile preţurilor angro sunt transmise consumatorilor britanici printr-un plafon de preţ, calculat la fiecare trei luni.

Alte opţiuni elaborate de ministrul de Finanţe includ îngheţarea plafonului de preţ, creşterea ajutoarelor + de stat şi o schemă de granturi pentru întreprinderile mici, a scris Telegraph.

Zahawi a spus că este îngrijorat de faptul că doar direcţionarea sprijinului către cei care primesc beneficii de stat îi va lăsa fără susţinere pe alţii, inclusiv pensionarii şi persoanele cu venituri medii, care probabil vor avea dificultăţi să îşi plătească facturile.

Creşterea facturilor energiei, amplificată de invazia Ucrainei de către Rusia, a dus inflaţia britanică la maxime ale ultimilor 40 de ani, dar răspunsul Marii Britanii a fost împiedicat de cursa pentru înlocuirea prim-ministrului Boris Johnson, care durează până pe 5 septembrie.

Liz Truss, ministrul de Externe şi candidat principal pentru înlocuirea lui Johnson, a spus că va încerca să facă mai mult pentru a ajuta companiile cu costurile în creştere ale energiei, dacă va deveni prim-ministru luna viitoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.