Poliţia britanică a făcut, marţi, un apel către locuitorii din Liverpool să găsească un bărbat care a împuşcat şi ucis o fetiţă de nouă ani, după a intrat în casa fetei în timp ce urmărea un alt bărbat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mama Oliviei Pratt-Korbel, în vârstă de nouă ani, a deschis luni seară uşa locuinţei ei din Liverpool, în nordul Marii Britanii, după ce a auzit zgomot în stradă.

Un bărbat s-a repezit apoi înăuntru, urmărit de un al doilea care a tras fără discernământ, rănind-o pe femeie la mână şi ucigând-o pe fetiţa care se afla în spatele ei. Poliţia din Merseyside, comitatul Liverpool, şi-a reînnoit apelurile miercuri pentru a-l demasca pe vinovatul acestei crime care i-a şocat pe britanici.

”Acum nu este momentul ca cei care ştiu cine este responsabil să tacă. Este timpul ca noi toţi să facem din Merseyside un loc în care folosirea armelor pe străzile noastre este complet inacceptabilă, iar cei care le folosesc trebuie să fie traşi la răspundere”, a declarat Mark Kameen, un oficial al poliţiei locale, într-un comunicat de presă.

”Dacă aţi văzut, auzit, filmat sau ştiţi ceva, vă rugăm să ne spuneţi direct sau anonim”, a adăugat el.

Crima a avut loc la 15 ani după ce un băiat de 11 ani a fost împuşcat şi ucis la câţiva kilometri distanţă, în timp ce se întorcea acasă după ce antrenamentele la fotbal.

Premierul Boris Johnson a deplâns pe Twitter o ”tragedie de neimaginat”.

Bărbatul de 35 de ani, care a fost împuşcat în atac şi internat în spital, a fost arestat pentru încălcarea condiţiilor de eliberare din închisoare şi va fi audiat, a precizat poliţia. El a fost transportat la spital de către prietenii lui, care au lăsat-o în urmă pe fetiţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.