Guvernatorul american Eric Holcomb s-a întâlnit, luni, cu preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, la Taipei, la câteva zile după ce Washingtonul a anunţat negocieri comerciale cu Taipei şi într-un context de tensiuni sporite cu Beijingul privind suveranitatea asupra insulei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eric Holcomb, guvernatorul republican al statului american Indiana, a aterizat, duminică, în Taiwan pentru o călătorie dedicată oficial în mare parte problemelor economice.

El a vorbit, luni, cu preşedintele Tsai Ing-wen, care în deschiderea întâlnirii în faţa presei a făcut referire directă la exerciţiile militare desfăşurate de Beijing şi a cerut ”aliaţilor (democraţiilor)” ”să se unească şi să-şi consolideze cooperarea în toate domeniile” în faţa ”extinderii autoritarismului” în întreaga lume.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Statele Unite şi Taiwan ”împart multe interese, valori şi obiective comune (...). Vom continua să căutăm să construim un parteneriat strategic cu dumneavoastră”, a spus guvernatorul american.

Eric Holcomb este aşteptat să se întâlnească cu reprezentanţi ai industriei semiconductoare din Taiwan, un lider mondial în domeniu, înainte de a pleca, miercuri, spre Coreea de Sud.

Tensiunile dintre Statele Unite şi China au crescut de când autorităţile chineze au considerat vizita pe insulă la începutul lunii august a preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi, o provocare. Beijingul a răspuns prin impunerea de sancţiuni comerciale asupra Taiwanului şi cu exerciţii fără precedent desfăşurate în spaţiul aerian şi în apele strâmtorii Taiwan.

Beijingul revendică suveranitatea asupra Taiwanului şi a promis că va recâştiga insula într-o zi, cu forţa dacă va fi necesar. Astfel, China devine şi mai iritată la fiecare act diplomatic care conduce la recunoaşterea oficială a insulei.

 


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.