Procurorul general al SUA Merrick Garland s-a referit, joi seară, într-o declaraţie de presă, la percheziţia făcută de către FBI la domiciliul fostului preşedinte Donald Trump. Garland afirmă că a "aprobat personal" decizia de a solicita un mandat pentru ca FBI să facă descinderea, iar mandatul a fost autorizat de o Curte federală. Procurorul general îi laudă pe angajaţii Departamentului de Justiţie ca fiind "servitori publici dedicaţi şi patrioţi", transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul general Merrick Garland a declarat, joi seară, că a "aprobat personal" decizia de a solicita un mandat pentru ca FBI să percheziţioneze casa din Florida a fostului preşedinte Trump.

 

"Departamentul nu ia cu uşurinţă o astfel de decizie. Atunci când este posibil, este o practică standard să căutăm mijloace mai puţin intruzive ca alternativă la o percheziţie şi să restrângem domeniul de aplicare al oricărei percheziţii care este efectuată", a declarat Garland. 

Acesta a mai precizat că mandatul a fost autorizat de o Curte federală.  

Garland a abordat, de asemenea, "atacurile nefondate la adresa agenţilor şi procurorilor Departamentului Justiţiei", în urma percheziţiei de luni de la Mar-a-Lago şi a tentativei de pătrundere în biroul FBI din Cincinnati, joi. 

 "Nu voi sta în tăcere când integritatea lor este atacată în mod nedrept. Bărbaţii şi femeile din FBI şi Departamentul de Justiţie sunt funcţionari publici dedicaţi şi patrioţi. În fiecare zi, ei protejează poporul american de infracţiuni violente, terorism şi alte ameninţări la adresa siguranţei lor, protejând în acelaşi timp drepturile noastre civile. Ei fac acest lucru cu mari sacrificii personale şi riscuri pentru ei înşişi. Sunt onorat să lucrez alături de ei", a declarat Garland. 

FBI a executat luni un mandat de percheziţie la Mar-a-Lago. Acesta a avut loc la câteva luni după ce anchetatorii federali au transmis o citaţie anterioară a marelui juriu şi au luat documente sensibile de securitate naţională de pe proprietatea fostului preşedinte Donald Trump în timpul unei întâlniri din iunie, au declarat pentru CNN persoane familiare cu acest subiect.

Percheziţia a fost prima dată în istoria americană când locuinţa unui fost preşedinte a fost percheziţionată ca parte a unei anchete penale. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.