Meta Platforms a anunţat joi că va efectua prima sa emisiune de obligaţiuni, într-un moment în care compania de social media face investiţii masive pentru a-şi finanţa proiectele de realitate virtuală. Meta nu a dezvăluit mărimea ofertei, dar a spus că va folosi veniturile pentru cheltuieli de capital, răscumpărări de acţiuni, achiziţii sau investiţii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a primit un rating ”A1” de la Moody’s şi rating ”AA-”, cu perspectivă ”stabilă”, de la S&P.

Meta va vinde patru tranşe de obligaţiuni cu scadenţe cuprinse între cinci şi 40 de ani.

Dintre marile companii de tehnologie, Meta este singura care nu a mai emis obligaţiuni.

Atragerea de fonduri i-ar oferi mai mult spaţiu financiar, deoarece încearcă să finanţeze unele revizuiri costisitoare, inclusiv un pariu pe tehnologia de realitate augmentată şi virtuală, au declarat marţi investitorii care au ascultat prezentarea Meta pentru oferta de obligaţiuni.

Ar putea fi, de asemenea, o oportunitate rară de a face acest lucru relativ ieftin, în mediul actual de piaţă.

Obligaţiunile corporative s-au redresat în ultima lună, după o evoluţie dezamăgitoare de la începutul acestui an, deoarece investitorii sperau că lupta Rezervei Federale din SUA cu inflaţia prin creşteri rapide ale dobânzilor încep să aibă un anumit impact.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.