Cei care operează robotul de şah care a fracturat degetul unui copil la turneul de şah Moscow Open ar trebui să se gândească la îmbunătăţirea măsurilor pentru prevenirea acestor incidente, a declarat preşedintele federaţiei de şah din Moscova, Serghei Lazarov, potrivit TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turneul a avut loc la Moscova, în perioada 13-21 iulie. Băiatul în vârstă de şapte ani a făcut prea repede o mutare şi robotul l-a prins de deget. Copilul s-a ales cu un deget fracturat. El a putut continua competiţia, însă cu degetul imobilizat.

“Părinţii copilului s-au gândit să depună plângere penală. Totuşi, noi am vrea să rezolvăm prorblema paşnic şi să ajungem la o înţelegere. Nu cred că robotul ar trebui să fie scos din circuit. A participat la diverse competiţii de şah în peste zece ani. În acelaşi timp, vom discuta despre măsuri suplimentare de protecţie cu operatorii robotului”, a afirmat Lazarov.

Potrivit presei din Rusia, robotul a încheiat turneul, însă apoi a fost suspendat temporar din competiţii.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.