Bob Rafelson, regizor, producător şi scriitor care a conferit o sensibilitate europeană cinematografiei americane cu „Five Easy Pieces” în 1970, a murit sâmbătă în locuinţa din Aspen, Colorado, la vârsta de 89 de ani, anunţă Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moartea lui Rafelson a fost confirmată de fostul său asistent personal de 38 de ani, Jolene Wolff, care a lucrat sub brandul de producţie al lui Rafelson, Marmont Productions. Wolff a declarat că Rafelson a murit liniştit, înconjurat de familia sa.

Cunoscut pentru activitatea sa în timpul erei Noului Hollywood, Rafelson a colaborat adesea cu actorul Jack Nicholson. Cei doi au lucrat la „Five Easy Pieces”, care i-a adus lui Rafelson două nominalizări la Oscar, pentru cel mai bun film şi scenariu în 1971, scrie Reuters. 

Rafelson a co-creat The Monkees şi serialul TV cu acelaşi nume, câştigând un premiu Emmy pentru cel mai bun serial de comedie alături de Bert Schneider în 1967.

Duo-ul a început să înfiinţeze o casă de producţie, Raybert productions, care a fost redenumită ulterior BBS când şi-au întâmpinat al treilea partener, Stephen Blauner în 1969.

Rafelson a debutat în regia de film cu „Head”, scris şi produs de Nicholson, în 1968.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.