O casă negustorească cu 11 camere şi 7 băi, construită la 1850, aflată pe strada Smârdan, este scoasă la vânzare de Romania Sotheby's International Realty cu 1.350.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Situată chiar în mijlocul Centrului Istoric al Bucureştiului, în vecinătatea Băncii Naţionale, a Palatului Pinacotecii şi a Teatrului de Comedie, această casă este una dintre cele mai vechi construite pe actuala stradă Smârdan cunoscută pe la 1710 sub numele de „Uliţa Târgului din Năuntru”, iar peste aproximativ un veac, sub numele de „Podul ce merge de la Curtea Veche spre Hanul Şerban Vodă”, mai apoi numindu-se „Uliţa Nemţească” sau strada „Germană”.

După câştigarea Războiului de Independenţă a fost numită strada „Smârdan”, purtând şi în prezent cu mândrie numele localităţii în care trupele armatei române au ieşit învingătoare în faţa Imperiului Otoman.

Era renumită în trecut ca fiind una dintre străzile Bucureştiului cu cele mai multe prăvălii şi restaurante. Iar renumele se păstrează şi astăzi, strada Smârdan fiind una dintre cele mai efervescente din punct de vedere comercial şi turistic. Este zona din Bucureşti cu cel mai mare flux de turişti români şi străini, oferind restaurante şi cluburi, magazine de suveniruri, muzee, posibilităţi multiple pentru plimbare şi distracţie de noapte.

Casa a fost ridicată în jurul anului 1850, la comanda primului ei proprietar, negustorul I. Dumitrescu, în stilul eclectic cu elemente neoclasice specifice perioadei, proiectată pentru a servi drept locuinţă cu prăvălie la parter şi spaţii de depozitare la subsol, iar de-a lungul vremurilor a trecut prin mâinile mai multor proprietari, în cea mai mare parte negustori de jucării, de automobile, de textile şi tricotaje, de pălării, săpunuri, bijuterii etc.

În anul 2006 au avut loc lucrări ample de consolidare şi extindere, care au durat până în anul 2009.

Casa a fost extinsă cu încă două niveluri, rezultând un regim de înălţime de S+P+2E+M+supantă. Spaţiul comercial de la parter dispune de acces separat atât pentru clientelă cât şi pentru spaţiul de depozitare de la subsol. Celelalte niveluri beneficiază de intrare separată şi pot avea destinaţie hotelieră, toate camerele dispunând de băi proprii. 

Pereţii care compun structura de rezistenţă au o grosime de aproximativ un metru şi o duritate ridicată. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.