Prefectul Capitalei Toni Greblă, preşedintele Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgentă, a solicitat, joi, membrilor CMBSU să pună în aplicare planurile de măsuri şi acţiuni specifice, având în vedere că, în perioada următoare, vremea va fi caniculară, conform prognozelor ANM.La şedinţa CMBSU de joi au fost aprobate măsurile care vor fi implementate, la nivelul Capitalei, pentru protejarea populaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Începând de astăzi, la nivelul Centrului Municipiului Bucureşti de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, în cadrul Secţiunii Management Operaţional – Operaţii, s-a decis constituirea unei celule pentru monitorizarea efectelor tipului de risc temperaturi extreme – risc asociat „caniculă”. Activitatea acestei structuri se va desfăşura în regim permanent. Totodată, a fost dispus că, începând din data de 22.07.2022, autorităţile publice locale vor organiza puncte de prim ajutor în zonele aglomerate ale fiecărui sector pentru distribuţia de apă potabilă şi vor informa Prefectura Municipiului Bucureşti şi CMBSU cu privire la centrele deschise şi cantitatea de apă disponibilă”, arată o postare de joi pe pagina de Facebook a Prefecturii Capitalei.

Conform sursei citate, CMBSU a mai decis informarea preventivă a populaţiei cu privire la importanţa respectării recomandărilor pe timpul perioadelor caniculare, dar şi la interdicţia utilizării focului deschis la arderea de vegetaţie uscată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.