Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că în şedinţa de Guvern va fi aprobată Strategia Naţională de Cercetare, Inovare şi Specializare Inteligentă. Interesul nostru este acela de a asigura resursa umană pentru derularea acestor programe de cercetare şi inovare, a precizat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom aproba astăzi Strategia Naţională de Cercetare, Inovare şi Specializare Inteligentă. Este o strategie pe care o considerăm ca fiind foarte importantă, ţinând cont de angajamentul nostru pentru o modernizare şi consolidare economică sustenabilă”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a arătat că avem deja asumat, prin Programul România Educată, legile educaţiei în dezbatere publică şi ele vor asigura un cadru de pregătire şi educare a tinerei generaţii, astfel încât să facă faţă şi să răspundă transformărilor sociale dinamice din perioada următoare.

”Strategia pe care o vom adopta astăzi, pentru perioada 2022-2027, practic vine şi fundamentează acest angajament al nostru de corela angajamentul instituţiilor publice cu mediul privat, pentru a putea dezvolta domeniul de cercetare şi inovare”, a afirmat Nicolae Ciucă. El a mai spus, astfel, se asigură antreprenoriatului privat şansa să se conecteze şi să aibă o contribuţie esenţială la dezvoltarea economică a ţării.

”Practic, odată cu asigurarea resurselor materiale şi financiare, interesul nostru este acela de a asigura resursa umană pentru derularea acestor programe de cercetare şi inovare”, a mai afirmat Ciucă. Premierul a ţinut să remarce rezultatele obţinute de tineri la Olimpiadele internaţionale.

”Doresc să le mulţumesc încă o dată, pentru că ne-au făcut să fim mândri şi să le mulţumesc pentru efortul pe care l-au făcut pentru a-şi reprezenta ţara la cel mi înalt nivel. Este o performanţă atât la nivel mondial dar şi european, reuşim să ne poziţionăm pe prima poziţie la nivel european”, a mai afirmat premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.