Premierul italian Mario Draghi a declarat într-un discurs rostit în Parlament, miercuri, că Italia are nevoie de un guvern capabil ”să acţioneze eficient şi prompt pe 4 fronturi, inclusiv în ceea ce priveşte Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)” şi a subliniat că trebuie să realizate ”rapid reformele care împreună cu investiţiile sunt în centrul PNRR”, relatează Ansa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele Republicii mi-a încredinţat sarcina” de prim-ministru cu scopul de a aborda ”trei situaţii urgente: cea pandemică, cea economică şi cea socială”, iar ”toate principalele partide, cu o singură excepţie, au decis să răspundă pozitiv acelui apel”, a declarat Draghi.

”În discursul pe care l-am ţinut în această Cameră, m-am referit la unitatea naţională, care în ultimele luni a fost cea mai bună garanţie a acestui executiv şi a eficacităţii sale”, a continuat el.

”Cred că un premier care nu s-a prezentat niciodată în faţa alegătorilor trebuie să aibă cel mai larg consens”, a mai spus premierul italian.

”Miercurea trecută mi-am dat demisia”, a afirmat Dragi.

Această decizie a urmat prăbuşirii majorităţii de uniune naţională care a susţinut guvernul încă de la înfiinţare.

”Şeful statului a respins demisia şi mi-a cerut să informez Parlamentul. Decizie pe care am împărtăşit-o. Acest lucru îmi permite să vă explic vouă (n.r. deputaţilor) şi italienilor această decizie, pe cât de dureroasă, pe atât de necesară”, a subliniat oficialul italian.

”Meritul rezultatelor” obţinute ”este al vostru, al dorinţei voastre de a lucra în interesul ţării”. ”Al dumneavoastră a fost cel mai bun răspuns la apelul preşedintelui republicii”, a menţionat el.

”Italia are nevoie de un guvern capabil să acţioneze eficient şi prompt pe 4 fronturi, inclusiv în ceea ce priveşte Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). ”Completarea PNRR este o chestiune de seriozitate faţă de cetăţeni”, a mai precizat Draghi.

”Italienii au susţinut măsurile pe care le-am pus în aplicare de fiecare dată, au devenit adevăraţi protagonişti politici, mă gândesc la respectul pacientului în timpul restricţiilor pandemiei, vaccinarea, primirea spontană a refugiaţilor ucraineni primiţi cu afecţiune şi solidaritate”, a mai spus el.

”Mă gândesc la comunităţile locale cu PNRR: nu am fost niciodată mai mândru ca în aceste momente că sunt italian”, a declarat premierul.

Draghi a subliniat că trebuie să fie realizate ”rapid reformele care împreună cu investiţiile sunt în centrul PNRR”, adăugând că ”reforma codului de achiziţii” vizează ”decizii rapide pentru lucrările publice”.

”Trebuie să ţinem mafiile departe de PNRR”, a mai spus el.

„Avem nevoie de o reformă a pensiilor care să garanteze mecanisme flexibile de ieşire şi un sistem sustenabil ancorat în sistemul de salarizare”, a evocat Draghi.

Oficialul italian a explicat că în acest an ”tendinţa finanţelor publice este mai bună decât era preconizat”, iar legiuitorilor li se ”permite să intervină fără noi variaţii bugetare”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.